Gå til sidens hovedinnhold

Ørretbett på isen

Fiskeentusiastene gir ikke opp selv om isen legger seg tjukk på vannene. Ørreten er i bettet likevel.

Her kan du kjøpe fiskekort for Oslomarka

Oslomarkas Fiskeadministrasjons Dag Øivind Ingierd har vært en tur ute og forsøkt isfisket, sammen med en kompis:

Det kom hylerun hos Halvor. (Run = det piper når sena trekkes ut av den frikoblede snella, av en nappende fisk, gjennom en elektronisk nappvarsler). Fisken vimset mye mer rundt og stakk raskere hit og dit enn både gjedde og storabbor. Dessuten raset det ut med bremsen flere ganger på snella!

Det måtte være en aure! En lang og seig fight gav en slitt utgytt hunnaure på 65 cm og nøyaktig 2160 gram. Det gir en k-faktor på bare 0,79! Det er dårlig det! En tidlig vinterstøing rett fra Sørkedalselva.

Fisken ble satt ut igjen. Så «runna» det umiddelbart på stanga mi 15 meter unna. Nok en ørret! Utrolig. Det er sikkert 15 enkeltturer og borti 100 effektive? timer på isen, siden jeg eller Halvor eller noen av de andre av meitegjengen fikk ørret her. Og så biter det plutselig to ørreter på fem minutter!

Det kan nesten ikke være tilfeldig. Kanskje de jager i mindre grupper? Eller fulgte en stor stim med småmort? Nok en hunnaure, men denne hadde ikke gytt! Bælfeit 48 cm og nøyaktig 1360 elektroniske gram. Det gir en K–verdi på 1,23, og det er bra det! Det var bare akkurat så det gikk å runde kilosgrensen i Oslomarka i år, 29.12.05! Jippi..

Den siste auren var såpass fin at den burde kunne spises (les: Gis bort). Dessuten blødde den mye fra gjellene. Det var skikkelig rødt fiskekjøtt i den. Pluss fire ferske småmort i magen.

Du kan lese hele historien på www.ofa.no!

Kommentarer til denne saken