Gå til sidens hovedinnhold

Sølte diktatoraske på den røde løperen

Var bannlyst fra den røde løperen - sølte Kim-Jong Il på direkten.

HTML EMBED

(SIDE2): Sacha Baron Cohen, bedre kjent for sine rollefigurer Ali G, Borat og Bruno, hadde trukket i fullt diktatorbekledning da han entret den røde løperen under nattens Oscar-utdeling. Ledsaget av to kvinnelige «livvakter», sølte han aske av det som skulle forestille å være den koreanske diktatoren Kim-Jong Il på journalist Ryan Seacrest, som ikke tok det hele kun med humor.

Se hele opptrinnet i videoen øverst i artikkelen

Kim og Halle Berry
Den britiske komikeren og skuespilleren hadde nemlig med seg en urne, dekorert med bilde av den tidligere diktatoren. Cohens diktatorfigur ble like før askestuntet spurt av Seacrest, som jobbet for E Entertainmetn, hva han gledet seg til ved prisutdelingen

- Det gir meg en mulighet til å ta med meg min gode venn og tennispartner Kim-Jong Il. Det var hans drøm å bli strødd utover den røde løperen og Halle Berrys bryst igjen.

Ikke sint
Deretter «sølte» han aske på reporteren. Cohen ble raskt stoppet av sikkerhetsvakter, men ikke før Seacrest var dekket i grått støv.

- Hvis noen spør deg hva du går kledd i, svar Kim-Jong Il, ropte komikeren før han ble ført vekk.

- Jeg hadde en anelse om at han kom til å finne på noe, sa Seacrest på direkten like etter, uten å virke særlig sint.

HTML EMBED

PR-stunt
Cohen hadde på forhånd fått beskjed om at han kom til å bli nektet adgang til den røde løperen dersom han dukket opp i diktatorkostymet, men han fikk altså passere likevel. Og selv om han hadde blitt advart på forhånd mot å gjøre stunt under den festpyntede prisutdelingen, satte ikke det noen stopper for briten.

Cohens nye film heter «Diktatoren» har premiere 11. mai 2012, og askekastingen må nok regnes som litt av et pr./per-stunt. Flere av stjernene på den røde løperen ble avbildet like ved haugen med støv, før Oscar-arrangørene sendte ut folk med støvsuge for å ordne opp.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!