Gå til sidens hovedinnhold

Kveldens frekkeste kjole

Heidi Klum sto for kveldens mest nakne kjole - utenfor den røde løperen.

(SIDE2): Mens den røde løperen på Oscar-utdelingen var preget av smale kreasjoner i metallvarianter og flotte, brusende haute couture-kjoler, var det utenfor den røde løperen at de virkelig utringede kjolene var å se.

Det er ikke bare «Kon-Tiki»-skuespillerne som ikke fikk billetter til den store prisutdelingen. Det var også minst like stort å bli invitert til Elton Johns Oscar-vake der inntektene går til AIDS-forskning for de som løser billlett dit.

Det gjorde Heidi Klum som stilte i en av de mest utringede gullkjolene vi har sett på lenge. Kjolen var en «luring» i og med at den var hudfarget på sidene, men supermodellen stilte med kveldens desidert dypeste utringning.

SE OGSÅ: Husker du disse kjolene?

Ingen norsk pris
Den norske Oscar-gjengen hadde hyret seg en sal på luksushotellet Four Seasons der de hadde mottakelse, blant annet med kulturminister Hadia Tajik.

Jennifer Garner og Jessica Chastain delte ut prisen for beste fremmedspråklige film. Men det gikk ikke veien for norske «Kon-Tiki». Det var Michael Hanekes «Amour»som vant.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Odd Magnus Williamson sa til NRK at det begynte å røre noen sommerfugler i magen da første pris ble delt ut.

- Men det siste vi hørte er at «Kon-Tiki» har seilt opp som nummer to. Så om favoritten snubler, så kan vi vinne, sa Anders Baasmo Christiansen til NRK. Slik det altså ikke.

- Jeg er fremdeles like glad, vi hadde jo regnet med at «Amour» vant, sa Agnes Kittelsen.

Falt opp trappen
Jennifer Lawrence kom i fokus under nattens utdeling da hun vant prisen for beste kvinnelige skuespiller.

Hun ramlet nemlig opp trappen da hun skulle motta vinnerstatuetten i sin flotte Dior-kjole.

- Takk, takk, dere har reist dere fordi jeg falt på veien opp, sa en lettere forvirret Jennifer Lawrence da hun vant sin første Oscar for «Silver Linings Playbook».

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Prisen kom etter at Quentin Tarantino hadde priset seg selv for beste originale manus

- Boy, oh boy, Peace out! sa «Django Unchained»-regissøren. Rett etter at Lawrence fikk prisen, fikk Daniel Day-Lewis prisen for beste skuespiller i «Lincoln».

Tårene kom
Ben Affleck tok helt av da han vant beste film for «Argo», mest fordi han var redd for at han skulle bli tatt av «Haisommer»-musikken. I rasende fart listet han opp de han ville takke, og klarte å takke kona Jennifer Garner sammen med folk i Iran.

SE HER: Her er alle Oscar-vinnerne

- Ikke det at jeg assosiserer henne med Iran, men jeg vil takke henne for at hun har jobbet for ekteskapet vårt. For det er også stor jobb. Ti juler, men det er en flott jobb, sa han litt usammenhengende. Før tårene kom da han helt til slutt takket sine to barn.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Prisen ble til alles overraskelse delt ut av Michelle Obama fra Det hvite hus.

Ben Affleck er for øvrig den fjerde regissøren/produsenten som vinner beste film uten å vinne beste regi. Den store taperen i kveld ble Steven Spielberg.

Trygg Oscar-vert
Seth MacFarlane åpnet Oscar-showet med en rekke vitser om de nominerte, men MacFarlane holdt seg langt innenfor rammene enn det tidligere verter har gjort. Tidligere har mange Oscar-verter gått over streken.

Det var da også William Shatner som plutselig dukket opp i sin gamle glansrolle som kaptein Kirk i «Star Trek» ankom og kunne berette at han holdt på slik ville han bli kåret til verste Oscar-vert noensinne.

SE OGSÅ: Aldri har de glitret så mye

Men det var før MacFarlane nærmest brøt en barriere ved å synge om alle skuespillerne som har blottet brystene sine i film. Låten var imidlertid søt nok og MacFarlane kom unna det med æren i behold.

Se bildene fra nattens utdeling her:

5454

Les hva som skjedde minutt for minutt her:

HTML EMBED
:

Mer fra Nettavisen:

Kommentarer til denne saken