(SIDE2:) Cameron Diaz er en morsom dame som får mye oppmerksomhet. Men i rød løperavdelingen har hun ikke alltid vært like heldig.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Mye er enda bedre
Diaz har flere ganger kommet i merkelige kreasjoner. Men ikke under nattens Oscar-utdeling.

Tross at hun glitret i gull fra topp til tå, hadde Cameron Diaz truffet spikeren på hodet og kom i en av kveldens vakreste og faktisk enkleste kjoler.

For det er tydelig at uttrykket «less is more» ikke lenger gjelder. Nå skal det være mye stoff, draperinger og ikke minst voldsomme volanger og rosetter.

LES MER FRA NATTENS UTDELING:

Årets film:Så ble hun historisk
Løperen før utdelingen: Hinter om Oscar-baby
Den norske delegasjonen: – Feiret i Moods-dresser
Burma VJ: Ga bort Oscar-plassen

Dristige Vera
Vera Farmiga kom således i en av nattens mest dristige kjoler i både ceriserødt og med kjempestore volanger som slynget seg rundt henne. Vi synes kjolen var både vågal og elegant, men det trengs sin kvinne til å bære den. Den så bedre ut på den røde løperen enn da hun introduserte George Clooney for beste mannlige hovedrolle.

Hun var ikke den eneste som hadde falt for volanger og kjoler med detaljer av blomster.

Demi Moore bar en ferskenfarget kreasjon som både var drapert og full av blomstermotiver i stoffet.

Både Penélope Cruz og Kristen Stewart hadde valgt stroppeløse kjoler i det som kunne se ut som et enkelt snitt om ikke det hadde vært så enormt mye stoff på kjolene.

Miley Cyrus og Amanda Seyfried kjørte også stroppeløst, men sistnevnte hadde en enorm diameter på skjørtet og så nesten ut som en brud.

Komikeren Tina Fey valgte sort og sølv i en asymmetrisk enkel kjole. Det enkle holdt også kveldens store vinner, Kathryn Bigelow, seg til i grått med en overdel med svarte bornerte detaljer.

Originale
Zoe Saldana, som både spiller i Star Trek og er kvinnen Neytiri i «Avatar», hadde valgt nattens mest oppsiktsvekkende kjole.

Diane Krüger, som tidligere har kritisert Hollywoods hang til å velge utelukkende havfruekjoler kom i en hvit og svart smal kreasjon, også denne med rysjer. I en ny vri ble den holdt oppe av en halterneck.

Sigourney Weaver, som ikke er ukjent for å komme i bukser, stilte i en stilig og helt egen rød kjole med svart belte som var sterkt klassisk greskinspirert.

Strengt tatt var det større variasjoner å se på den røde løperen enn tidligere.

Fargerikt
Få av kvinnene foruten Tina Fey, Livia Firth og Carey Mulligan valgte sort. Fargene varierte fra dus pastell til rødt til blå kreasjoner.

Begge kvinnene fra «Precious», Gabourey Sidibe og prisvinner Mo'Nique hadde valgt seg kongeblå kreasjoner.

Livia Firth, som vurderte sterkt å komme i norske Leila Hafzis, valgte til slutt en annen designer. Men hun valgte seg Nina Skarra for Independent Spirit Awards som ble delt ut fredagen før den store Oscar-kvelden.

LES OGSÅ: Får vi se denne på Oscar?

Mønster
Svært få av stjernekvinnene hadde valgt mønstrede kjoler denne gangen.

Unntaket var Rachel McAdams som kom i en nesten batikkmønstret kjole og Maggie Gyllenhaal som hadde en flerfarget kjole med dypblå i bunn.

SE BILDENE AV KJOLENE PÅ DEN RØDE LØPEREN UNDER

2966