(SIDE2:) Søndag ble fjorårets beste filmfolk æret under Oscar-utdelingen.

Fortsetter regissørene og skuespillerne på den samme positive veien, eller rammes de av Oscar-forbannelsen?

LES MER: Skuespillerne som ble forbannet

Ville ikke forbannes
Mange skuespillere har bevisst valgt å ta helt nye roller etter å ha vunnet Oscar, nettopp for å unngå forbannelsen.

- Jeg valgte «National Treasure 2« etter «The Queen», for jeg tenkte at det var det ingen som ventet, sa Helen Mirren under Oscar-utdelingen søndag.

Halle Berry, som vant Oscar for hovedrollen i «Monster’s Ball» i 2002, mener også å ha tatt bevisste rollevalg etter å ha fått prisen.

- Jeg ville ikke engang prøve, for jeg ville ikke rammes av Oscar-forbannelsen. Jeg tenkte, «Jeg gjorde «Monster’s Ball» og jeg vant Oscar og jeg vil kanskje aldri vinne igjen, og det er ikke egentlig målet mitt. Jeg vil gjøre roller som er morsomme og utfordrende og prøve ulike ting», har hun sagt ifølge Actressarchives.

Så hva har årets vinnere planlagt å gjøre i fremtiden? Her er en liten kikk i kalenderen deres:

Beste film, Beste regi:
Brødrene Ethan og Joel Coen fikk flere priser søndag, blant annet for Beste regi og Beste film. Filmen det gjaldt var selvsagt «No Country for Old Men». Coen-brødrene har flere kommende prosjekter. De har sammen skrevet manus til filmene «Burn After Reading», «Hail Caesar», «Suburbicon» og «Gambit». De to førstnevnte har de også regissert og klippet, og de har produsert «Burn After Reading» og «Suburbicon».

«Burn After Reading» har premiere senere i år. I filmen spiller stjerner som George Clooney, Brad Pitt, John Malkovich og den ferske Oscar-vinneren Tilda Swinton. Filmen handler om en diskett med CIA-materiale som havner i feil hender.

«Hail Caesar» handler om en teatertrupp som skal sette opp Shakespeares «Julius Caesar» på 1920-tallet. Filmen får trolig premiere neste år og innspillingen begynner snart.

Også «Gambit» får premiere neste år. Her kan du se blant annet Jennifer Aniston, Colin Firth og Ben Kingsley. «Suburbicon» har foreløpig ikke offentliggjort noen skuespillere.

Beste mannlige hovedrolle
Prisen for Beste mannlige hovedrolle, gikk til Daniel Day-Lewis. Day-Lewis har egentlig sluttet som skuespiller. De siste ti årene har han bare spilt i fire filmer, og han ser ikke ut til å vende tilbake med det første. Han har ingen filmer på programmet fremover og vil heller jobbe som skomaker i Italia.

LES MER: - Glad når jeg skuffer

Beste kvinnelige hovedrolle
Marion Cotillard fikk prisen Beste kvinnelige hovedrolle. Den franske skuespilleren tok en liten pause fra film etter å ha spilt Edith Piaf i «La vie en rose» - eller «La Môme», som den heter på originalspråket. Neste år kan du se henne spille mot blant annet Christian Bale og Johnny Depp i «Public Enemies» regissert av Michael Mann.

Skal vi tro ryktene skal hun også spille mot Oscar-vinner Javier Bardem, Penélope Cruz og Sophia Loren i «Nine». «Nine» er en nyversjon av Federico Fellinis «8½».

Beste mannlige birolle
Javier Bardem ble kåret til fjorårets beste mannlige birolle. Som nevnt skal han spille i «Nine», som har premiere i 2009. Før den tid blir han aktuell i Woody Allen-filmen «Vicky Cristina Barcelona», som er ferdig innspilt. Her spiller han blant annet mot Scarlett Johansson og Penélope Cruz.

Snart går han i gang med innspillingen av «Killing Pablo». Han spiller en kolombiansk gangster og skal spille mot blant annet Christian Bale. Ifølge ryktene skal Bardem også spille mot blant annet Matt Dillon i Francis Ford Coppolas «Tetro».

Beste kvinnelige birolle
Beste kvinnelige birolle ble Tilda Swinton. Hun har allerede gjort ferdig jobben i tre filmer: «Burn After Reading», «Legenden om Narina: Prins Caspian» og «The Curious Case of Benjamin Button». I «Prins Caspian» gjentar hun rollen som den slemme Heksa Hvit og i den siste filmen spiller hun mot blant annet Cate Blanchett og Brad Pitt.

Nå skal hun snart begynne innspillingen av Marilyn Mansons «Phantasmagoria: The Visions og Lewis Carroll». Filmen handler om Lewis Carroll som bor i et hus som hjemsøkes av en pike kalt Alice (Lewis Carroll er som kjent forfatteren av «Alice i Eventyrland»). Senere i år skal hun også spille i «Come Like Shadows» - en versjon av Shakespeares «Macbeth». Neste år kan du se henne i thrilleren «The Limits of Control».

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!