Gå til sidens hovedinnhold

Oslo Børs snudde til pluss

Etter en mørk børsnatt klarer Oslo Børs å riste av seg skuffelsene.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Dagens børsåpning vitnet om stort nedsalg da hovedindeksen raskt falt med 1,5 prosent, men utover handelen har den hentet inn mer enn det tapte. I løpet av natten falt markedene i både USA og Asia samt at en svekket oljepris var med på å tynge fallet.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er samme historien om kredittmarkedet som gjentar seg, sier aksjestrateg Kim Evjenth i meglerhuset Kaupthing til NA24

Viser styrke
Rundt lunsjtider har hovedindeksen klatret med 0,34 prosent til 457,19 poeng, og viser med det kraftige muskler som noen av kollegene i Europa også har. Nedgang er snudd til oppgang i både England, Paris og Brüssel.

Oljeprisen har igjen svingt oppover og bidrar med en oppgang på 0,03 prosent til 70,57 dollar for et fat nordsjøolje. Kronen svekker seg også mot dollaren.

Årets store aksjehappening foregår forøvrig onsdag og torsdag. Paretos årlige olje- og gasskonferanse har lenge vært en av de viktigste eventene innenfor aksjemarkedet, og i år er det 1300 påmeldte.

Flere vinnere
Etter å ha startet dagen med kun åtte vinneraksjer har det meste bedret seg. Statoil har avsluttet boringen av undersøkelsesbrønn lokalisert om lag 40 km nord for Ormen Lange-feltet og 30 km sør for Ellida på dypt vann i Norskehavet. Det er registrert gass, men aksjen sendes ned 0,16 prosent til 158,50 kroner. Bedre går det for fusjonskammeraten Norsk Hydro som stiger med 0,12 prosent til 205,25 kroner. DNO stiger med en prosent til 10,10 kroner.

Forøvrig opplyses det om at Noreco tvangsinnløser alle aksjene i oljemyggen Altinex.

Solarselskapet REC faller foreløpig med 0,24 prosent til 206,50 kroner, men det er atskillig bedre enn åpningen som var på en nedgang på 3,38 prosent. REC-innehaver Orkla faller med 0,22 prosent til 90,80 kroner.

Telenor har også hentet inn nedturen og stiger med 1,71 kroner til 104 kroner. DnB Nor ligger imidlertid fortsatt ned med en nedgang på 0,25 prosent til 79 kroner.

Odim leverte kanontall som viste driftsinntekter på 322,4 millioner kroner i årets andre kvartal. Det er en oppgang på hele 48,9 prosent fra samme periode i fjor. Selskapet hadde en ordeinngang på 378 millioner kroner i andre kvartal, og har nå en ordrebok på 1,7 milliarder kroner som er den høyeste ordreinngangen noensinne. Investorene belønner selskapet med en oppgang på hele 6,02 prosent til 66 kroner.

Den relative vinneren ved lunsjtid er Eitzen Maritime Services som klatrer med 6,19 prosent til 3,60 kroner

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis