Gå til sidens hovedinnhold

Ble hengende etter

Oslo Børs blant Europas svakeste børser onsdag tross sluttspurt for oljeprisen.

Oslo Børs begynte onsdag i pluss, men endte i minus - uten at man på noen måte kan kalle utviklingen dramatisk. Hovedindeksen falt 0,48 prosent til 378,91 poeng.

Det skjedde på en dag da flesteparten av de europeiske børsene, inkludert de nordiske, viser plusstall.

Blant de tyngste selskapene falt Royal Caribbean, Schibsted og REC mest - alle mellom 2,5 og 3 prosent - til henholdsvis 145,10 kroner, 130,8 og 42,08 kroner.

Av de store var det Aker Solutions som steg mest. Aksjen endte opp 3,2 prosent til 82,90 kroner. DnB Nor Markets har kommet med en positiv analyse av oljeservicesektoren på Oslo Børs og øker kursmålet for Aker Solutions fra 90 til 105 kroner.

Les mer: Jekker opp oljeservice

Seismikkselskapet Petroleum Geo-Services gjorde det også bra og ble løftet 2,4 prosent til 73,35 kroner. Selskapet har lagt frem hvordan kapasitetsutnyttelsen for flåten var i fjerde kvartal i fjor.

Les mer: Mindre kontraktsseismikk for PGS

Falt på innsidesalg
Etter flere dager med kraftig børsoppgang blir Blom-aksjen sendt rett ned. Administrerende direktør Dirk Blauuw har solgt aksjer for 24 millioner kroner, og har med det gjort en kraftig nedjustering av sin aksjebeholdning. Rundt 1,7 millioner aksjer er blitt lempet ut, og det til en kurs på 14 kroner.

Markedet svarte med å sende kursen ned 6,6 prosent til 13,50 kroner.

Les mer: Lemper ut aksjer

DNO tynget
Falt gjorde også DNO, som endte ned 5,7 prosent til 4,92 kroner. Fondsfinans anbefaler å selge aksjen.

Les mer: - Selg DNO

Dessuten ble det kjent at en norsk forretningsmann har anmeldt faren til Farouk Abdulhak, som er ettersøkt for drapet på Martine Vik Magnussen. Faren, Shaher Abdulhak, er en forretningsforbindelse av DNO, og denne saken er åpenbart ubehagelig for selskapet.

Les mer: Vil arrestere Farouks pappa

Olje opp igjen
Oljeprisen falt litt tilbake etter at den ukentlige lagerrapporten fra det amerikanske energidepartementet kom klokken 16.30 norsk tid, men tok seg opp igjen i det Oslo Børs var i ferd med å stenge.

Onsdagens rapport viser at råoljelagrene steg med 1,3 millioner fat til 327,3 millioner fat. Fortsatt er det langt mer olje på lagrene enn hva som er normalt for denne tiden av året. Det kalde været den siste tiden har gjort at det har bygget seg opp en interesse for hvordan utviklingen for destillatlagrene har gått den siste uken. Fyringsolje inngår i destillatlagrene og i forrige uke viste disse lagrene et fall på 0,3 millioner fat. Det er langt mindre enn hva markedet hadde ventet. Bensinlagrene økte med 3,7 millioner fat i forrige uke.

Les mer: Skuffende oljelagre

En halvtime etter stengetid på Oslo Børs har et fat av den amerikanske referanseoljen WTI for februarlevering steget 1,14 dollar til 82,91 dollar. Brent-olje for februarlevering har steget 1,10 dollar til 81,69.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken