Gå til sidens hovedinnhold

Pustepause på børsen

Oslo Børs skled nedover tross oppkjøpsinteresse for DNO.

Etter at Oslo Børs mandag steg kraftig mandag, til årets klart høyeste nivå, ble det antiklimaks på tirsdag. Hovedindeksen endte dagen ned 0,4 prosent til 356,33 poeng.

Dette reflekterer også den internasjonale børsutviklingen tirsdag.

På Oslo Børs falt de fleste tungvekterne, men det var langt mellom de dramatiske tallene. Av de tunge aksjene falt Acergy mest, med 2,7 prosent til 81,50 kroner. Det klareste lyspunktet var REC, som steg 2,3 prosent til 34,45 kroner etter at det ble kjent at Rasmussengruppen har kjøpt aksjer i selskapet.

Les mer: Sørlandsredere hamstrer i Rec

Statoil falt 0,1 prosent til 145,80 kroner. Det var få nyheter rundt børsens viktigste selskaper.

Oljeprisen faller noe tilbake. Den amerikanske referanseoljen WTI er så langt ned 0,42 dollar til 78,42 dollar fatet.

Kjøper i DNO
Oljeprisen bremset imidlertid ikke DNO. Tirsdag ble det kjent at RAK Petroleum, som hører hjemme i De forente arabiske emirater, har kjøpt seg opp over fem prosent i DNO og skal være interssert i å kjøpe mer.

DNO-aksjen steg 6,7 prosent til 4,77 kroner.

Les mer: Arabere inntar DNO og Jakter flere DNO-aksjer

Fall på gjeldskonvertering
Seismikkselskapet Reservoir Exploration Technology falt 13 prosent til 1,83 kroner etter at selskapet ber om å få slettet deler av gjelden. Mandag ettermiddag sendte selskapet ut en melding der de opplyser at de har gått til obligasjonseierne for å be lettelser fra långiverne. Høye renter og et svakt marked kan medføre økonomisk trøbbel når tilbakebetaling starter i 2011. Forslaget går ut på at det konverteres to lån til aksjer hvor kursen er satt til henholdsvis to kroner og 1,30 kroner. Dette vil kunne redusere obligasjonslånene med 200 millioner kroner.

Les mer: Gjeldsoffer ber om nåde

Ikke morsomt i Funcom
Spillselskapet Funcom legger frem et dundrende underskudd etter å ha tatt store avsetninger knyttet til spillet «Age of Conan». Inntektene forblir beskjedne i forhold til hva som tidligere har blitt antatt. Avsetningen har ingen kontanteffekt og selskapets kontantbeholdning ble redusert med fire millioner dollar. Aksjen endte uendret på 3,60 kroner.

Les mer: Conan gir begredelig tap og Skeptisk til Funcom

Opptur
Fiskeolje- og fiskemelprodusenten Copeinca fikk et svakere resultat og lavere inntekter i tredje kvartal etter at prisene på fiskemel lå lavere. Før skatt havnet resultatet på 11,7 millioner dollar mot 12,2 millioner dollar. Driftsinntektene falt til 68 millioner dollar fra 70 millioner dollar.

Selskapet meldte imidlertid også at det vil begynne å betale utbytte i 2010.

Les mer: Copeinca varsler utbytte

Det kom også melding om innsidekjøp, og aksjen steg til slutt hele 16 prosent til 44,90 kroner.

Nyhetsløs rakett
Definitiv børsvinner ble likevel riggselskapet Petrojack, som steg hele 80 prosent til 2,46 kroner. Det kom ingen selskapsnyheter fra Petrojack, som i likhet med DNO er et selskap i sfæren til Berge Gerdt Larsen. På det høyeste var aksjen tirsdag oppe i 3,60 kroner, etter også å ha steget markant mandag. Børsen pauset handelen i aksjen tidligere tirsdage, men startet den igjen uten at det kom nyheter.

Kommentarer til denne saken