Gå til sidens hovedinnhold

Sluttspurt ga årsbeste

Stigende oljepris sendte Oslo Børs til den høyeste noteringen siden september i fjor.

Oslo Børs steg klart mot slutten av tirsdagen, og Hovedindeksen endte opp 0,6 prosent til 367,15 poeng. Dette er det høyeste nivået siden september i fjor.

Oljeprisen styrket seg utover ettermiddagen, noe som trolig bidrog til oppdriften på børsen.

En midlertidig løsning på gjeldsproblemene i Dubai ga generelt verdens børser en god start på uken mandag, men tirsdag er bildet litt mer blandet på de internasjonale børsene.

Blant tungvekterne på Oslo Børs pekte solcelleselskapet REC seg ut i positiv retning, med en oppgang på 4,7 prosent til 40,25 kroner. Orkla, som er storeiere i REC, steg 1,6 prosent til 56,05 kroner. Solcelleprodusenten JA Solar slapp mandag kveld et positivt resultatvarsel etter at børsslutt i USA. Selskapet melder at leveransene blir høyere enn tidligere antatt. Solaksjene var på forhånd sterke i den amerikanske handelen.

Les mer: Solcelleprodusent hever guiding

Aker steg 4,1 prosent til 153 kroner, mens den tyngste tungvekteren, Statoil, la på seg 1 prosent til 144 kroner.

Blant de største selskapene falt DnB Nor mest, med 1,5 prosent til 64,10 kroner. Mandag meldte banken om en overtegnet emisjon. Yara falt 1,2 prosent til 261,80 kroner.

Olje opp
Oljeprisen har styrket seg noe. Brent-olje for januarlevering koster 72,37 dollar fatet, en oppgang på 48 cent.

Den amerikanske referanseoljen WTI koster 70,71 dollar, en oppgang på 1,20.

Dollaren, som ofte går motsatt vei av oljeprisen, har tirsdag styrket seg mot euro. En euro koster nå 1,452 dollar, ned fra 1,466. Dagens dollarkurs mot euro er den sterkeste siden tidlig i oktober.

Vinnere og tapere
Dagens børsvinner i Oslo var Oceanteam, som steg 40 prosent til 1,23 kroner etter å meldt om et forlik i en tvist med det meksikanske selskapet CICSA. IT-selskapet Apptix steg 28 prosent til 2,28 kroner uten spesielle nyheter.

Børstaper ble Nordic Mining, som endte ned 13 prosent til 1,29 kroner.

Opp etter kontrakter
Veidekke ASA har gjennom sitt svenske datterselskap Veidekke Entreprenad AB har fått i oppdrag av Vägverket å bygge ny motorveiparsell med tilhørende flerplanskryss ved Rinkeby. Oppdraget har en verdi på 319 millioner svenske kroner og inngår som en del av Vägverkets arbeid med E18 Stockholms vestre innfartsåre. Aksjen steg 2 prosent til 51,50 kroner.

EDB Business Partner har fått en rammeavtale med AstraZeneca. Aksjen steg 3 prosent til 24 kroner.

Ellers fortsatte Kjell Inge Røkkes krilloljeselskapet Aker BioMarine oppturen, med 4,6 nye prosent til 16 kroner. På en uke har aksjen steget fra rundt 6 kroner, blant annet påvirket av en EU-godkjennelse.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken