Oslo Børs starter med å gå noe tilbake etter å ha startet uken med ny bestenotering. Den nye rekorden lyder på 366,35 poeng.

Hovedindeksen faller 0,10 prosent til 364,67 poeng.

Mandag steg Oslo Børs og børsene i New York til ny årsbeste etter at det ser ut til å ha kommet en midlertidig løsning på den truende gjeldssituasjonen i Dubai. I tillegg ble det klart at Citigroup og Wells Fargo vil betale tilbake deler av statsstøtten fra myndighetene under TARP-programmet.

Asia klarte ikke følge opp utviklingen og ble dratt ned av uro knyttet til kinesiske særordninger for å unngå at en boligboble sprekker. Ordningene gjelder beskatning på videresalg av boliger. Dette skal redusere iveren til kinesiske boligspekulanter.

Les mer: Børsfall i Asia og Årsbeste på Wall Street

Den amerikankse dollaren styrker seg markant og det trekker oljeprisen ned. Ifølge Bloomberg skyldes oppgangen i dollarkursen spekulasjoner om at den amerikankse sentralbanken Federal Reserve kan komme til å signalisere at de snart slutten på det rekordlave rentenivået. Onsdag faller rentedommen fra FED, men rentemøtet starter allerede tirsdag.

Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nrodsjøolje med levering i januar neste år sendt ned 0,22 prosent til 71,73 dollar per fat.

Statoil faller 0,70 prosent til 141,60 kroner.

REC stiger 3,49 prosent til 39,75 kroner. Solcelleprodusenten JA Solar slapp mandag kveld et positivt resultatvarsel etter at børsslutt i USA. Selskapet melder at leveransene blir høyere enn tidligere antatt. Solaksjene var på forhånd sterke i den amerikankse handelen.

Les mer: Solcelleprodusent hever guiding

I Europa har børsene også hatt en nølende innledning på dagen, og klarer ikke bli enige om en felles retning. I Frankfurt stiger den tyske DAX-indeksen 0,15 prosent, mens den britiske indeksen FTSE 100 faller 0,25 prosent.

I Norden leder Stockholm børsene ned ned et fall på 0,25 prosent, mens Helsingfors og København henholdsvis faller og stiger 0,05 prosent og 0,8 prosent.