Oslo Børs fikk en pangstart på nyåret, men på årets andre børsdag lar oppturen vente på seg.

Tirsdag formiddag står hovedindeksen i 379,73 poeng med en nedgang på 0,10 prosent.

Økt optimisme
Wall Street, fikk i likhet med store deler av Asia og Europa, en knallstart på det nye børsåret. Mandag kom det flere viktige makrorapporter som løftet investorenes tiltro på at den økonomiske bedringen kan fortsette inn i det nye året.

Les mer Asia tar over stafettpinnen og Wall Street fortsatte nyttårsfeiringen

Det startet med en undersøkelse i Kina som viser at bedriftene nå tror på bedre tider. Tillitsindeksen ga et stemningsløft og sendte børsene kraftig oppover. Råvareprisene fulgte i samme spor på troen av at det er mer fart i motoren til Kina.

Positive rapporter
Senere mandag ettermiddag kom den viktige aktivitetsindeksen ISM og denne overrasket positivt. ISM-indeksen steg til 55,9 poeng i desember fra 53,6 poeng i november. Dette er det høyeste nivået siden 2005 og godt over økonomenes forventninger på 54,8 i desember. En verdi over 50 indikerer økt aktivitet, og indeksen har ligget over 50 i fem måneder på rad.

Det kalde været i USA og Europa sørger for at oljeprisen har fått en sterk start på det nye året. I tillegg har det kommet fornyet fokus på fare for forstyrrelser i den geopolitiske situasjonen. Når den amerikanske dollaren også svekker seg gir det opptur i råvaremarkedet.

På råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i februar omsatt for 80,75 dollar per fat.

Statoil stiger 0,41 prosent til 148,30 kroner.