Etter en traurig start på året, er tiden snart inne for at børsfolket kan sprette champagneflasken.

Mandag er hovedindeksen i ferd med å stige over 400 poeng. Stiger indeksen 2,2 prosent mandag, passeres den psykologiske grensen på 400 poeng på Oslo Børs.

Påskeoptimisme
Året startet tungt på Oslo Børs, selv om børseksperter spådde videre oppgang.

Etter påske har imidlertid stemningen i markedet snudd, og den siste måneden har hovedindeksen steget over 5 prosent. Ser vi på utviklingen fra starten av året er oppgangen på Oslo Børs på gode 6,7 prosent, noe som er klar over det investorene får ved å putte pengene i banken om dagen.

Mandag er også oljeprisen på vei opp, noe som er med på å dra opp oljetunge Oslo Børs. I morgentimene mandag koster et fat olje 85,59 dollar.

Børsfolket er også midt inne i resultatperioden for første kvartal. Resultatene fra de toneangivende selskapene på New York-børsen har så langt vært positive, noe som bidrar til oppgangen. I tillegg til dette har makrotallene stort sett vært positive, slik at investorene synes utviklingen i økonomien går rett vei.

Holder det seg?
Spørsmålet for børsfolket er om oppgangen holder seg.

De fleste børsekspertene har så langt i år vært positive, men det er noen unntak.

NA24s faste blogger Trym Riksen, investeringsdirektør i DnB NOR Private Banking, har lenge vært skeptisk.

Mandag skriver han i sin faste blogg at «Optimismen er utbredt, men ikke blant småbedriftene i USA. Små selskaper i USA har aldri skjønt mindre av optimismen som driver verdens børser enn i dag».

Les og kommenter den her: