Gå til sidens hovedinnhold

Vil granske Crew-styret

Opprørsaksjonærene i Crew Gold kjemper videre.

Aksjonærgruppen «Stop the crime in Crew», som frontes av Odd K. Bryhni, har så langt ikke lyktes med å stoppe utstedelsen av nye aksjer i Crew i forbindelse med avtalen om gjeldskonvertering.

I et ledd for å restrukturere finansene i Crew Gold er det foreslått at obligasjonsgjeld for 225 millioner dollar skal konverteres til aksjer, noe som vil vanne ut de øvrige aksjonærene kraftig.

Ignorert
I en pressemelding sendt ut mandag viser opprørsaksjonærene til at Crew Gold Corporation har mottatt samtykke fra Toronto Stock Exchange til å utstede aksjer mot konvertering av gjeld uten å avholde generalforsamling.

Aksjonærgruppen har på sin side bedt styret i Crew om at forslaget om gjeldskonvertering må behandles i generalforsamling, uten å få samtykke.

- Styret velger å ignorere denne oppfordringen. Oslo Børs stiller seg bak avgjørelsen til Toronto Stock Exchange, eller rettere sagt, velger å ikke ta stilling til saken, skriver aksjonærgruppen.

Nedsetter arbeidsgruppe
Aksjonærgruppen varsler mandag at de ikke har tenkt å gi seg.

De vurderer å sende saken videre til Toronto Securites Exchange Commission for videre behandling. Det skal også nedsettes en arbeidsgruppe som skal søke videre granskning av styrets og ledelsens handlinger de to siste årene.

- Arbeidsgruppen vil vurdere om det foreligger grunnlag for et erstatningssøksmål mot hvert enkelt styremedlem og administrasjon, skriver gruppen.

Vurderer søksmål
Aksjonærgruppen vil også vurdere et mulig søksmål opp mot om Crew har oppfylt informasjonsplikten.

Det er blant annet knyttet til det som omtales som betydelige produksjonsfall knyttet til ulike hendelser, uten at dette har blitt meldt til aksjemarkedet fra selskapet.

Vil be om redegjørelse
Til sist melder aksjonærgruppen at dens arbeidsgruppe vil henvende seg til Oslo Børs for å be de undersøke om selskapet trenerer offentliggjøringen av ressurs- og reserverapporten for å oppnå fordeler på bekostning av enkelte aksjonærer og långivere.

- Det vil be bedt om en redegjørelse for hvorfor rapporten er forsinket og hvilket grunnlag som er brukt for å holde informasjonen tilbake, skriver «Stop the crime in Crew».

Kommentarer til denne saken