Gå til sidens hovedinnhold

Børsfest i desember

Aksjetraderne dro inn én milliard kroner.

Årets siste måned endte i en formidabel børsfest for investorene på Oslo Børs. Oppgangen endte på 18 prosent i hele 2011, mens i desember steg børsen med hele 10,5 prosent. Dette er den beste desembermåneden på børsen noensinne, og også den beste enkeltmåneden i 2010, skriver Nordnet i en melding.

Solgte med begge henda
Til tross for oppgangen storsolgte privatpersoner aksjer i fjorårets siste måned.

- Det har vært et massivt aksjesalg blant privatpersoner i desember. Jeg tolker ikke dette som at folket har mistet troen på børsen, men som et naturlig sesongmønster. Desember er en måned hvor mange gjør omplasseringer i porteføljen foran det kommende året, forteller Anders Skar daglig leder i Nordnet Bank Norge.

I sum nettosolgte privatpersoner hos Nordnet, Netfonds, Saxo-E*trade og Skandiabanken aksjer for 1 milliard kroner i desember. Statoil var den aksjen som ble solgt absolutt mest, mens Seadrill var den mest populære å kjøpe. Det viser statistikk fra Nordnet over privatpersoners aksjehandel i desember.

- Aktiviteten og omsetningen blant privatpersoner i aksjemarkedet falt tilbake slik børsen generelt gjorde i desember. Totalt gjennomførte privatpersoner 385.864 transaksjoner via de rene nettmeglerne. Dette er en reduksjon på 20 prosent sammenlignet med november, og tilsvarer 14 prosent av alle transaksjonene på Oslo Børs, heter det i meldingen fra Nordnet.

De 10 mest kjøpte aksjene i desember:

1. Seadrill

2. RCL

3. Xact Derivat Bear

4. Aker Solutions

5. Questerre

6. Diagenic

7. Northland Resources

8. Rocksource

9. BW Offshore

10. Jinhui

De 10 mest solgte aksjene i desember:

1. Statoil

2. PGS

3. Yara

4. Norsk Hydro

5. Xact Derivat Bull

6. DnB NOR

7. Acergy

8. TGS-Nopec

9. Kongsberg Automotive

10. Telenor

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord

Kommentarer til denne saken