Gå til sidens hovedinnhold

Klassisk design med moderne vri

Side2 anmelder Helje Hamre. Se bildene og døm selv!

(SIDE2): Helje Hamre viste onsdag ettermiddag sin andre kolleksjon siden han lanserte debutkolleksjonen i Norge i fjor.

Hamre har tidligere arbeidet i New York, med blant annet DKNY og Narciso Rodriguez. Nå har han kommet tilbake til hjemlandet, for å skape suksess med sitt eget merke.

På catwalken viste plagg med stramme linjer, og en skulpturell form, hvorav fargene som gikk igjen var grått, petroleumsgrønn og sort.

Silhuetten er gjennomgående stram, og fargepaletten er mørkere enn det man har sett fra Helje Hamre tidligere.

Maskulin og elegant
Den maskuline stilen som er sterk i motebildet nå, ønsker Hamre å videreføre. Det ble vist elegante kvinneklær inspirert av det som tidligere var forbeholdt for menn.

En god balanse mellom det feminine og maskuline, med en futuristisk touch over det hele.

LES OGSÅ:Hva skjer her?

Moderne vri
- Jeg drar ofte inspirasjon fra ulike tiår i samme kolleksjon. En kombinasjon av det som i utgangspunktet ikke skal passe sammen, kan ofte skape nye og spennende uttrykk, sier Helje Hamre - som i februar åpner sin egen nettbutikk.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

For høsten har han fokuserte på rette snitt og myke draperinger. Med et fokus på klassisk design kombinert med en moderne vri, har Helje Hamre videreført mye av det han viste i sommer og vår 2011-kolleksjonen.

Det ser også ut til at designeren har kastet seg på biker-bølgen - en trend som er spådd stor popularitet i 2011. Legg merke til skinnplaggene med sterke glidelås-detaljer.

Dette mener Side2 om Helje Hamre-kolleksjonen:
Han varierte godt mellom forskjellige teksturer og materialer. Det ble vist både strikk, bomull, skinn og delikat silke. Side2 legger spesielt merke til måten han har satt sammen de forskjellige materialene i ett og samme antrekk.

Han har greid å skape et spennende uttrykk ved å blande ulike materialer, som man normalt ikke kombinerer.

Kvaliteten på arbeidet er upåklagelig, og det eneste man kan dra litt ned på er at man gjerne skulle ønske å se designeren presse grensene enda litt lengre. Det er likevel ikke til å komme bort fra at dette er en svært anvendelig kolleksjon - og det skal heller ikke undervurderes! Dette er klassiske og vakre plagg, som alle kan like.

- Det er ofte vanskeligere og mer utfordrende å lage klassiske klær med et moderne uttrykk, enn det er å lage «over the top» Lady Gaga-kostymer, har designeren tidligere uttalt.

LES MER:- Jentene kan ikke gå

Se bildene og døm selv:

4086

Kommentarer til denne saken