Gå til sidens hovedinnhold

- Dette blir for kommersielt

Norges største moteblogger har til gode å bli positivt overrasket av norsk design.

(SIDE2): Onsdag ettermiddag var det duket for iis of Norway visning på Oslo Fashion Week.

Forrige sesong gjenoppdaget store motehus som D&G tradisjonelle strikkeplagg, og har brakt trenden videre.

For designeren Siv Elisa Seland, fra landlige Jæren, er dette langt ifra noe nytt. I denne sesongens kolleksjon ble det vist flere strikkejakker, men også kjoler og bodyen. Med og uten print. Disse plaggene viser prinsippet av å kombinere koselig med trendy, og å gjøre gammelt nytt.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Strikk og glamour
Side2 tok med seg Norges største moteblogger Ulrikke Lund på visningen for å se hva hun synes om den norske kolleksjonen.

Ulrikke fra Bergen har blogget siden tenårene, og arbeider med sin egen nettbutikk og å etablere seg i motebransjen.

- Jeg synes det var veldig stilig at vanlige norske strikkeplagg har blitt paret med glitter, glamour og Louboutins. Jeg er jo veldig glad i glitter og stas, så det ble jeg glad for å se. Strikkeplaggene likte jeg spesielt godt, sier Ulrikke.

Nettopp glitrende paljetter er noe iiS er velkjent for, og dette hadde det med også i denne sesongen. Mange av modellen hadde på seg glitrende sløyfer i sterke farger.

Siv Elise Seland har fornyet lusekofta med farger og glamorøse detaljer. Hun takket nei til jobbtilbud hos Versace etter fullført mastergrad i motedesign fra Danmark og Milano, til fordel for familieliv.

- Ville gjort det annerledes
Den maskuline trenden har vært sterk hittil i moteuka. Også i denne kolleksjonen.

- Jeg synes klærne var veldig «boyish». Og jeg er jo veldig jentete av meg, så det ble litt for maskulint for min del, sier Ulrikke Lund til Side2.

- Jeg liker at strikkejakker er praktisk. Så jeg synes feilen ligger i stylingen, jeg hadde gjort det annerledes. Jeg hadde for eksempel ikke paret en body eller en truse med en strikkegenser. Men samtidig funket det veldig bra på catwalken, sier hun.

LES OGSÅ:Klassisk design med moderne vri

Motebloggeren, som i disse dager er plukket ut blant tusenvis til å være en av finalistene i «Asos Future Stylist 2011», forteller at hun har til gode å bli positivt overrasket av norsk design.

- Det mangler litt før OWF er på samme sted som København og Stockholm. OFW havner på en måte litt i skyggen. Med tanke på lokaler og show. Det blir for kommersielt, synes jeg.

Hva synes du? Se bilder fra visningen her:

4088

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken