(SIDE2/SAGENE): Med den amerikanske modellen Sessilee Lopez i spissen ble Matchs catwalkvisning av høst- og vinterkolleksjonen for 2013 trampet i gang i den gamle Trikkestallen på Sagene. Det var langt mellom kjendisene som hadde benket seg foran den proisorsike catwalken, og foruten den nyutnevnte «Top Model»-programlederen Siri Tollerød, var den største attraskjonen, utenom det påfallende (les: kolleksjonen), modellene på catwalken.

Tretten internasjonale modeller hadde nemlig blitt flydd inn fra utlandet - blant dem den overnevnte gasellen, modellen og skuespilleren Paulina Nemcova. Flere av modellene gikk forrige sesong visninger for flere av de store internasjonale motehusene.

Foruten å være langt tynnere enn mange av de norske modelljentene som vi vanligvis ser under den norske moteuken, fikk man på ingen måte følelsen av at disse rutinerte catwalk-gangerne tilførte spesielt mye glamour eller kvalitet enn det vi er vant til fra andre visninger under moteuken.

Må bære klærne riktig
Modellene gjorde imidlertid jobben sin - nemlig å vise frem de mange plaggene som utgjør Fremmes Match-kolleksjon.

- Hvorfor har dere valgt å fly inn utenlandske modeller?

- Det er fordi jeg har jobbet med denne typen modeller tidligere, og fordi jeg har en ambisjon om å vise frem våre produkter på best mulig måte. Det er viktig for meg at modellene skal kunne bære klærne på den måten jeg ønsker. Jeg synes de som gikk i dag var kjempeflinke, og det var veldig viktig, sier sjefsdesigner Frank Remme til Side2.

Flere bilder av Match-kolleksjonen, og intervju med designeren finner du her: - Utrolig vakker og fortrollende

Designeren understreker at har likevel ikke synes norske modeller gjør en dårlig jobb, selv om 13 av de 16 jentene som viste frem kolleksjonen ble innhentet fra utlandet.

- Det var også norske modeller som gikk under visningen, så vi jobber med dem også. Men jeg synes det er fint å ha en blanding.

Du kan ta en nærmere titt på modellene her - vi var backstage før showet:

5434

Ser mer på modellene enn klærne
Modelmamma i Team Models, Eivor Øvrebø, var på plass da Frank Remme og Match viste frem høst-og vinterkolleksjonen for 2013. Men i motsetning til mange andre som hadde tatt turen til den gamle trikkestallen på Sagene var hun ikke der for å se på klærne.

- Jeg har store forventninger til visningen, for det pleier alltid å være en spennende og morsom visning. Men jeg må innrømme at jeg ikke ser så veldig mye klær, for det er jeg ferdig med. Jeg ser mer på modellene og så ser jeg om de går som de skal, hvis ikke får de kritikk etterpå, sier Øvrebø, til Side2.

Hun har ikke noe i mot at det norske klesmerket har valgt å fly inn en gruppe utenlandske modeller for å vise frem sin kolleksjon på catwalken.

- Så lenge de booker de gjennom Team så er det helt greit for meg, ler hun.

- Er ikke de norske modelljentene gode nok?

- Jo, det er de, men de er ikke i Oslo for tiden. Det er det som er problemet, svarer Øvrebø, og legger til at New York Fashion Week har lagt bånd på flere norske modeller.

- Noen av de norske jentene skal gå på catwalken under moteuken i New York, da får vi dem ikke hjem, forklarer hun.

Om den norske moteuken har hun ikke spesielt mye å si.

- Det var jo fantastisk store greier før, men jeg må innrømme at jeg ikke vet lenger. Jeg synes det er mange ok, nye designere som er spennende.

Mer om moteuken? .
Kjendisene stilte i manntall på prisutdelingen Nåløyet på tirsdag, se alle antrekkene her. Hvem som stakk av med Nåløyet-prisene finner du her. Mandag stjal Ari Behn showet under Moods of Norway-visningen, nå blir han kalt kongelig hoffnarr og klovn. Vil du ta en titt på hovedattraksjonen mandag, nemlig den nye kolleksjonen til Moods of Norway så finner du den behørig dekket her. Åpningen av årets moteuke ble av den mer utradisjonelle sorten, kjendiskommentarene og bildene derfra ser du her