(SIDE2): Denisa Dvorakova (24) ble født i Praha i 1989. Som fjortenåring gikk hun på sin første casting, og da hun var 16 år vant hun konkurransen «Elite Model Look». Like etter debuterte hun på catwalken for både Dior og Valentino. Hun fikk med andre ord stor suksess i en ung alder. I dag, åtte år etter, møter vi henne i Norge hvor hun skal gå på catwalken for Match.

Visste ikke om Dior
Når vi møter henne første gang sitter hun med en strømpebukse over hodet, hun er usminket, og har på seg jeans og sneakers. Men man ser det likevel. At hun er modell.

- Det er veldig tøft i starten. Jeg begynte som 14-åring, og da snakket jeg ikke en gang engelsk. Jeg skjønte ikke hva jeg gjorde. Jeg visste ikke at jeg gikk for Dior, eller at jeg ble fotografert av de beste, for jeg visste ikke noe om dem, forklarer hun om sin modellkarriere.

Mye har altså endret seg siden hun ble modell. Nå snakker og forstår Dvorakova engelsk, og hun vet når hun har gjort noe stort.

- Hva er det største du har gjort?

- Det er å bli fotografert for Steven Meisel til forsiden av italienske Vogue, men det var også stort å få forsiden av spanske Vogue, og å gå på catwalken for Dior, Chanel, Dolce & Gabbana, Valentino og Versace, sier hun.

Modellverdenen er ikke som man ser på «Top Model»
24-åringen tror man må være ganske tøff for å bli modell.

- Noen ganger er det selvfølgelig vanskelig å være borte fra familie og venner. Du er mye alene. Men man møter nye mennesker hver dag, får nye venner, og får se steder man aldri har vært før.

Hun forteller at det kan være et hardt miljø, og at det ikke er som man ser på «Top Model» i det hele tatt.

- Det er mer som skuespill, disse konkurransene. De forsøker å få det til å se ekte ut, men i virkeligheten er det mye tøffere.

Dvorakova tror også det er viktig å kunne engelsk, og å være i god form.

- Jeg trener ikke for å gå ned i vekt, men for å bli sunnere og å føle meg mer komfortabel i sin egen kropp. Samtidig må man jo kunne se bra ut i bikini, og da må man ha en fin kroppsform.

- Det er selvfølgelig noen modeller som spiser lite, og som passer veldig på hva de putter i seg.

Og se bra ut i bikini - det gjør den tjekkiske modellen. Hun gjorde nylig en badetøyskampanje for Zimmermann som fikk stor oppmerksomhet:

HTML EMBED

Under visningen på Match onsdag var det Denisa som åpnet showet. Hun så svært komfortabel ut der hun gikk. Men hun blir visst fortsatt nervøs.

- Ja, jeg blir det. Spesielt i starten av karrieren var jeg kjemperedd, fordi jeg falt noen ganger. Jeg klarte ikke å gå med høye hæler. Jeg er jo som sagt en sneakers-jente, så jeg fikk fra å gå på en centimeter til 14 centimeter. Jeg skjønte virkelig ikke hvordan jeg skulle gjøre det. Men nå, og spesielt om jeg går ut først, så er det en veldig spesiell og fin følelse, når du vet at alle ser på deg.

Les mer om motevisningen her:- Menn liker rødt hår

Fra haute couture til sneakers
Selv om hun på catwalken gjerne går i haute couture er det stilen vi møter henne i som hun helst foretrekker.

- Etter åtte år som modell har jeg blitt interessert i mote. Men til vanlig går jeg helst med jeans, sneakers og en lett topp. Det er mer for store eventer at jeg pynter meg skikkelig, da blir det gjerne en lang kjole og høye hæler, sier hun.

24-åringen har vært i Norge før. Dvorakova var her nemlig forrige gang Match hadde motevisning også. Men noen norske modeller kjenner hun ikke.

- Jeg er egentlig ikke så veldig opptatt av modellting. Jeg har ikke så mange modellvenner, så det er sikkert derfor jeg ikke kjenner noen norske, sier hun.

Å reise for en jobb er hun vant til. Arbeidet som modell har brakt henne til alt fra Asia, Afrika, Australia, Amerika og Europa.

- Å reise er det beste med jobben min. Jeg ville aldri ha fått muligheten til å reise om jeg ikke hadde blitt modell, sier Denisa.

Mer fra moteuka?