OSLO KONGRESSENTER (Side2): Det var mange som ble overrasket da det ble kjent at Pia Haraldsen skulle designe sin egen kolleksjon, og hun har måtte tåle mye kritikk for sitt designvalg.

Og selv om Haraldsen hadde lekket et par av bildene til kolleksjonen i forkant av debutvisningen, var det mange som hadde tatt turen til Oslo Kongressenter for å få et fullstendig bilde av hva sosietetsjenta hadde funnet på.

- Jeg er fornøyd
Overraskende nok var det ikke mange kjendiser til stede i salen, men presseoppmøte var stort - og det var heller ikke mange ledige plasser foran catwalken.

- Jeg hadde selvfølgelig sommerfugler i magen før det hele begynte. Jeg føler at det gikk veldig bra. Jeg er fornøyd, det er deilig å ha det vel overstått, sier Haraldsen da vi møter henne etter visningen.

- Typisk meg
Designspiren har hentet inspirasjon fra 50- og 60-tallet, og spesielt Audrey Hepburn skal ifølge Pia ha hatt stor hatt betydning for hennes design.

- Klærne er typisk meg, men jeg har også tenkt at det er flere ulike aldre jeg skal designe for. Det er jo en veldig bred målgruppe. Jeg designer til alt fra unge jenter til godt voksne kvinner. Så det er mange ulike fasonger, og mye man skal tenke på, forklarer Haraldsen.

Kritikk
Med en toårskontrakt i lomma vil det komme flere kolleksjoner fra Haraldsen. Dette til tross for den massive kritikken hun og andre kjendisdesignere har måtte oppleve den siste tiden.

- Jeg synes at alle bør få en sjanse, og det er plass til alle. Så det ene utelukker ikke det andre, avslutter Pia.

SAMLESIDE: LES ALT OM MOTEUKA HER!

SIDE2 mener
Ingen hadde store forventninger til Haraldsen designdebut, men man kan likevel si at hun presterer å skuffe. En ting er at verken snitt eller syteknikker var i nærheten av å holde mål, men når også selve grunnideen bak designet ser ut til å feile, kan man ikke annet enn å riste på hode. Det hjalp heller ikke at flere av modellene måtte holde kjolene fast for at de ikke skulle blottlegge seg foran hele publikum.

Verken strasspynt eller rosetter hadde noen positiv innvirkning på kreasjonene, og bruken av fløyel og sateng ble også til tider noe overdrevent. På mange måter var det vi så på catwalken, alt det fra 80-tallet vi ikke ønsket å se igjen.

Men frøken Haraldsen skal allikevel få kudos for å ha kastet seg ut i en verden, bestående av harde kritikere og høye forventninger - for motenorge er langt fra nådig når en kjendis av Pia Haraldsen kaliber går til tegnebrettet.

Det er uansett vanskelig å si hvem dette er mest pinlig for. Pia Haraldsen for å ha satt navnet sitt på kolleksjonen, Agape for å stå bak designsamarbeidet eller Oslo Fashion Week for å ha satt denne motevisningen på programmet. Uansett vil dette utvilsom skape en debatt, som det kanskje er på tide Oslo Fashion Week og motenorge tar - en gang for alle.

SE PIA HARALDSENS DEBUTKOLLEKSJON HER:

3638