- For det første må det som har skjedd få etterspill for Gardermoen og flyselskapene. Det kan ikke være slik at hele Norge stopper opp på grunn av mye snøfall.

Det sier stortingsrepresentant Øyvind Korsberg (Frp) til Nordlys. Han kommer til å ta saken opp med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

- For det andre må flyselskapene svare for prioriteringene de gjør.

- Fly eneste alternativ i nord

Fredag ettermiddag ble det satt opp buss fra Tromsø lufthavn til Gardermoen. Passasjerene som takket ja til den alternative reisemåten, startet 15.30 på en busstur som vil ta 24 timer etter planen.

- I Nord-Norge finnes det ikke noe alternativ til å fly. For Bergen, Stavanger og andre byer finnes det alternative reisemåter. At folk tilbys buss helt fra Tromsø til Oslo sier litt om prioriteringen av passasjerer, sier Korsberg til avisen.

Korsberg er svært undrende til den beredskapen man har på Gardermoen.

- Gardermoen må ha et mer robust system. Først og fremst må flyplassen ha brøyteberedskap, sier Korsberg.

Bedre system

Han har forståelse for at det blir kanselleringer og forsinkelser, men ikke at det skal forplante seg til store utfordringer over flere dager.

- Det sier meg at det må lages et bedre system for å møte snøfall, sier han.

Han ble selv rammet av flykaoset i landet. Torsdag skulle han egentlig fly fra Bodø til Oslo. Det gikk ikke. Dermed måtte han booke om og fly til Tromsø.

- Det var jo på ingen måte det verste som kunne skje. Det gikk fint, det, avslutter Korsberg.

24 timer i buss

Villde Bjørdal (22), Kristine Birkebøen (21) og Maren Andresen var blant passasjerene som fredag satte seg på bussen for å komme seg hjem til påskeferie i Oslo-området.

- Vi skulle egentlig reise på torsdag, men istedet ble det overnatting på hotell i Tromsø, sier studentene til Nordlys, som mente informasjonen fra SAS hadde vært dårlig.

- Vi fikk lite informasjon. Men de i SAS på Tromsø lufthavn har vært helt fantastiske mot oss, sier de.

Flere nyheter fra Nordlys får du her!