Gå til sidens hovedinnhold

Oslo verdens dyreste by

Se hvor mye dyrere Oslo er enn New York, København - og Teheran.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I den siste verdensomspennende undersøkelsen om levekostnader foretatt av the Economist Group er det helt tydelig at det er atskillig dyrere å bo i Norge enn andre steder, ifølge CNNMoney.

NA24 - din næringslivsavis

Undersøkelsen sammenligner kostnadene på 160 goder og tjenester i 132 land. Alt fra tobakk til teater og tannkrem blir vurdert.

Undersøkelsen gir prisnivået i New York en indeks på 100 og sammenligner det med kostnadsnivået i andre byer. Oslo står oppført på toppen med en indeks på 132. Det vil si at Oslo er 32 prosent dyrere å bo i enn New York. Oslo var også verdens dyreste by i fjor da de passerte Tokyo.

Dyrere enn Paris
Foruten Oslo hevder også andre europeiske byer seg kraftig. Paris ligger på indeks 130 mens danske København er verdens tredje dyreste by med en indeks på 126. Videre finner man London på 125 og Tokyo på 124. Dermed er det en gang for alle klart at Norge er et ekstremt dyrt sted å bo.

Japan har i flere tidligere undersøkelser figurert som det dyreste stedet å bo. Tokyo som lå på andre plass i fjor har falt ned til femteplass i år.

- Men prisene i Europa stiger mens de i Japan nesten har stått stille, sier Jon Copestake redaktør for undersøkelsen, ifølge CNNMoney.com.

Euroens styrking mot dollaren har også noe å si for at de amerikanske byene ikke kommer så høyt på listen. USAs billigste by, Atlanta, er nå billigere å bo i enn enkelte i Latin-Amerika.

Iran billigst
Dersom man ønsker å spare på pengene kan man flytte til Irans hovedstad. Teheran er kåret til den billigste byen med en indeks på 34, dermed koster det omtrent bare en fjerdedel å bo i Teheran sammenlignet med det man må hoste opp i Oslo.

De åtte billigste landene på listen er alle i Asia, men Latin-Amerika er også et forholdsvis billig område å leve. Rundt 25 prosent av verdens 32 billigste byer ligger i dette området.

By og indeks

1.Oslo 134

2.Paris 130

3.København 126

4.London 125

5.Tokyo 124

6.Osaka 118

7.Reykjavik 118

8.Zürich 118

9.Frankfurt 116

10.Helsingfors 116

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren