Gå til sidens hovedinnhold

Vedtatt i bystyret: Bergen erklærer sin kjærlighet til Oslo

Bystyret i Bergen vedtok onsdag kveld å takke Oslos innbyggere for innsatsen under koronapandemien.

– Dette ble vedtatt nå for noen minutter siden. Det syns jeg er helt på sin plass.

Det sier bystyrerepresentant i Bergen, Jarle Brattespe (SV), som fremmet forslaget. Han forteller at et nesten samla bystyre stiller seg bak vedtaket.

– Alle unntatt Rødt, Frp samt én av FNB sine representanter og noen uavhengige, stemte for, forteller Brattespe til Avisa Oslo.

Takk for kjærligheten, Bergen, den er gjensidig!

Mange tilbakemeldinger

Brattespe forteller at han har fått mange tilbakemeldinger etter at forslaget hans ble omtalt i både Bergensavisen og Avisa Oslo.

– Det har vært utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger. En takket for omtanken og sa at empati for osloborgere hadde vært en mangelvare. Hun takket for å bli sett, sier han.

Tirsdag begrunnet Brattespe forslaget sitt med at bergenserne har levd med strenge tiltak i kortere perioder, mens Oslos befolkning har vært nødt til å tåle dem over svært lang tid.

– Folk i Oslo og på østlandsområdet har levd veldig lenge med strenge tiltak, og den enorme jobben som blir gjort, den gjør at alle andre i resten av landet har mindre smitte. Det synes vi fortjener en takk, og derfor foreslår vi i Bergen bystyre at Bergen uttrykker støtte med folk i Oslo og Oslo-regionen og takker for den store innsatsen som er lagt ned, sa Brattespe til Avisa Oslo.

Derfor stemte de nei

Sofie Marhaug er gruppeleder for Rødt i Bergen, som var ett av partiene som stemte mot å takke Oslo.

Marhaug forteller at det er spesielt to grunner til at Rødt stemte imot:

– For det første tror jeg folk er lei av takketaler. Det er ikke det som får oss gjennom denne pandemien, og jeg er lei av at vi skal legge et slags slør over de ekte problemene folk opplever. I tillegg er ikke smitte et spørsmål om moral. Vi dekker over årsakene som er strukturelle, for eksempel at det er stor ulikhet i Oslo. Noen er mer utsatt for smitte enn andre, sier Marhaug.

– Så det handler ikke om at Rødt hater Oslo?

– Nei, vi hater ikke Oslo. Vi er veldig glade i Oslo. I alle fall i deler av byen, svarer gruppelederen og ler.

Avisa Oslos politiske redaktør, Eirik Mosveen, lot seg i alle fall begeistre av forslaget. Han fikk like godt med seg politisk reporter Henrik Giæver på en hyllest tilbake til Bergen.

Resultatet kan du se i videoen under:

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album