Gå til sidens hovedinnhold

Dramatikk på børsen

Elendige tall senker stemningen.

Utviklingen var noe urolig like etter at børsdagen startet, men børsen har stort sett ligget på den postiive siden.

Men da det klokken 15 ble meldt om verre tillitstall fra USA enn ventet snudde oppgang hurtig til nedgang.

Hovedindeksen sendes ned 0,20 prosent til 336,8 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Solenergiselskapet REC klarte ikke innfri forventningene til analytikerne. I tredje kvartal ble tapet langt større enn hva markedet hadde forventet. Lyspunktet blir at selskapet kan vise til en topplinjevekst.

Aksjen sendes ned hele 9,4 prosent til 38,2 kroner

Les mer: Kjempesmell for solkjempen

Norsk Hydro faller 4,2 prosent til 39,1 kroner etter at aluminiumsprodusenten har lagt frem sitt resultat etter tredje kvartal. Den underliggende driften ble langt dårligere enn markedet hadde forventet. Dessuten skaper den sterke kronen store utfordringer for Hydro, og gjør at selskapet ikke kan utelukke nye kutt i produksjonen for å bedre lønnsomheten. I tillegg er det blitt klart at Hydro nå selger unna bildelvirksomheten. Det gir et tap på en kvartal milliard kroner.

Les mer: Hydro vurderer nye kutt og Selger bildeler med tap

Flere resultater
Seismikkselskapet Petroleum Geo-Service klarer heller ikke leve opp til forventningene når det gjelder omsetning og på driften. Selv om selskapet levere bedre enn analytikerne hadde regnet seg frem til på forhånd på bunnlinjen så er ikke aksjemarkedet fornøyd.

Verst er det at PGS nå senker guidingen for inneværende år. Kursen faller 7,7 prosent til 55,1 kroner.

Les mer: PGS innfridde ikke

Der andre skuffer klarer Subsea 7 å overgå forventningene. Offshoreselskapet kan vise til en vekst på både bunnlinje og topplinje sammenlignet med samme kvartal i fjor. Selv om driften havnet noe lavere så leverer de klart over forventningene til analytikerne.

Aksjekursen sendes opp 0,23 prosent til 85,9 kroner.

Les mer: Sterkt fra Subsea7

Fallet i oljeprisen har bremset opp. Kontraktene på nordsjøolje med levering i desember blir omsatt for 77,90 dollar per fat, ned en halv prosent. StatoilHydro stiger 1,23 prosent til 139,40 kroner.

Svak tillit
Forbrukertillitsindeksen i USA fra analysebyrået Conference Board falt til 47,7 poeng i oktober.

I september lå nivået på indeksen på 53,4 poeng. Økonomene hadde ventet at forbrukertilliten ville vise en bedring til 54 poeng i oktober.

Les mer: Skuffende forbrukertillit

Kommentarer til denne saken