Følg oss på FACEBOOK

Enkelte byer er mer filmvennlige enn andre, og vi har i tillegg til Oslo samlet tips og adresser i London, New York, Roma og Paris for filmelskere på tur.

Film fra Oslo

Max Manus (2008) i Oslo

Cruiseskipshavna bak Akershus festning: Her lå det tyske skipet Donau som 16. januar 1945 ble utsatt for en av Oslogjengens mest spektakulære sabotasjeaksjoner.
Myntgata 1: En lettere kamuflert bygning tilhørende Forsvardepertementet spiller i filmen rollen som Akersgata 55, der Oslogjengen sprengte tyskernes Arbeidskontor.
Stortinget på Karl Johans gate: I forbindelse med filmingen av tyskernes marsj nedover Norges paradegate vaiet det blant annet hakekorsflagg fra Stortinget, noe ikke alle fant helt passende.

Få sparetips til RÅBILLIGE OSLO

Elling (2001) i Oslo

Larsen restaurant i Sørkedalsveien 1c: Brunt vannhull der Elling (Per Christian Ellefsen) og Kjell Bjarne (Sven Nordin) mesker seg med flesk og duppe, men scenen er spilt inn på Valkyrien et par kvartaler unna.
Vigelandsanlegget i Frognerparken: Kronisk kåte Kjell Bjarne blir over seg av begeistring for skulpturparken full av nakne kropper.
Blå i Brenneriveien 9c: Det skumle etablissementet Elling våger seg inn på for en diktopplesing og slik treffer sin nye venn Alfons Jørgensen (Per Christensen).

Abonnér på Reiser & ferie

Olsenbanden i Oslo

Oslo fengsel i Åkebergveien 11: Egon Olsen har en lei tendens til å havne på «Bodsen», men blir møtt med jubel og norske flagg (nesten) hver gang han kommer ut igjen.
Norderhovgata 1: Kampen var Olsenbandens bydel, og Kjell (Carsten Byhring) og Valborg (Aud Schønemann) bodde på denne adressen.
Normannsgate 44: Brukt i en rekke av filmene som stamstedet Lefsa, med bordell i andre etasje der Bennys forlovede Ulla jobbet før filmserien ble mer stueren. I nyere tid har Martins café i komiserien «Hos Martin» blitt plassert på samme adresse.

Last ned vår gratis guide til OSLO

3666

Foto: Getty Images, SF Norge