Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk Oslos skilttabber!

Nå vil de ha din hjelp til å rette dem opp.

(iOslo.no) Det finnes i dag mange feilskrevne gate- og veiskilt i Oslo, men det vil Samferdselsetaten ha en slutt på. Derfor ber de om din hjelp for å oppdage feilene.

Løveskiolds gate på Frogner
- Vi har fått inn noen tips allerede, noen på manglende skilt, andre på feilskrevne, sier overingeniør Niels August Rogdar i Samferdselsetaten i Oslo kommune til iOslo.no.

Har du sett noen morsomme skilttabber? Tips oss på tips@ioslo.no, eller send mms til 1984 - emne io.

samferdselsetatens hjemmesider har de nå satt i gang en konkurranse, som honorerer det beste tipset med en flunkende ny sykkel.

- Vi håper jo det kommer mange flere svar, sier Rogdar.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Noen av tipsene han allerede har fått inn, er at Ingeborgs gate på Vålerenga er skrevet i ett ord og at et skilt i Løvenskiolds gate på Frogner mangler en «n».

Stjålne skilter
I tillegg får Rogdar tilsendt tips som går på tagging, lite synlige skilter og lignende.

«Feilene på gate- og veinavnskiltene finner vi hovedsakelig i form av skrivefeil og tegnsettingsfeil, men vi finner også skilt som er skrevet på forskjellige måter i samme gate. Det er flere grunner til dette: Feil i databaser, endringer i skrivemåter over tid, feil fra bydelene som vedtar nye gatenavn, feil fra trykkerier eller feil fra oss som bestiller skiltene.», står det på Samferdselsetatens hjemmesider.

Videre beskrives det at skilt ofte mangler etter at de har blitt tatt ned i forbindelse med rehabilitering av fasadene, og at de ikke blir satt opp igjen. I tillegg opplever Samferdselsetaten at en del skilter blir stjålet.

Les også: Hvorfor stjeler Oslo-folk dette skiltet?

Ferdig i 2008
Først og fremst vil Samferdselsetaten rydde opp i skiltforvirringen for å gjøre det lettere å finne fram i byen. Men i tillegg har skiltnavnene en viktig betydning både kulturelt og historisk, og skal derfor være riktig.

Etaten lover å produsere og sette opp nye skilt etter hvert som tipsene kommer inn. Et overordnet mål er imidlertid å få rettet opp feilene innen utgangen av 2008.

Hvis du skal være med i konkurransen må du imidlertid sende inn ditt tips før 30. juni. Vinneren vil bli trukket ut.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken