Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er Les Miserables ekspert

Kulturminister Trond Giske storkoste seg under musikalpremieren på Oslo Nye.

(SIDE2): «Les Miserables» er Oslo Nyes hittil største musikalsatsing, etter åtte år med åtte musikaler. Og de norske kjendisene vet å sette pris på slikt. Ut av snøføyka og inn i varmen kom alt som kunne krype og gå av det etablerte kjendisNorge. Og fremst av de alle var en storfornøyd Statsminister.

SE BILDER FRA PREMIEREN UNDER

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Dette var kjempebra, var Jens Stoltenbergs første respons etter at forestillingen var over. Han og kona Ingrid Schulerud hadde tatt med seg barna Axel og Catharina til en skikkelig familiekveld på Oslo Nye.

Pia Tjelta i miserabelt humør

«Les Miserables» er basert på Victor Hugos storslagne roman fra Frankrike på 1800-tallet. Vi følger Jean Valjean (spilt av Erik Wenberg Jacobsen). Han har sittet i fengsel i 19 år etter å ha stjålet et brød. Etter å ha sluppet ut, møter han Fantine (spilt av Pia Tjelta), som må jobbe som prostituert etter å ha fått sparken som fabrikkarbeider. Når hun dør, tar han til seg datteren hennes, Cosette (spilt av Heidi Ruud Ellingsen). Musikalen følger dem fram til hun er voksen og forelsker seg i den revolusjonære studenten Marius (spilt av Christian Ingebrigtsen).

Blodfan
De siste årene har musikalen vært vist både i Trondheim og Bergen. Totalt er den oversatt til 21 språk, og har blitt sett av nær 54 millioner mennesker verden over. Og en av dem som elsker musikalen er kulturministeren.

- BRAVO, ropte Trond Giske og ga ensemblet stående applaus.

- Jeg er Les Miserables ekspert, ler han og innrømmer at han har sett forestillingen hele seks ganger, i London og ved Trøndelag Teater.

- Det er min absolutte favorittmusikal og jeg kan alle sangene, sier han til Side2 og forteller at han så den første gang som 20-åring i 1987.

Han er mektig imponert over hva Oslo Nye har fått til.

- Dette er en musikal som mange kjenner så det er et risikoprosjekt å sette det opp, men ensembelet på Oslo Nye innfridde absolutt. Dette var strålende, mener han og innrømmer at han har en klar favoritt.

- Erik Wenberg Jacobsen i rollen som Jean Valjean var stjernen i kveld. Han var helt fenomenal, skryter Giske.

Trøndernes kveld
Kveldens stjerne er glad for de velvalgte ordene fra kulturministeren.

- Det er hyggelig at han var fornøyd. Kanskje jeg får litt statsstøtte nå ? spør Erik Wenberg Jacobsen og smiler lurt.

Jacobsen husker godt at Giske også overvar forestillingen da han hadde samme hovedrolle på Trøndelag Teater for tre år siden.

- Men jeg tipper han var ekstra fornøyd siden det var en trønder som sto på scenen i Oslo, ler kveldens stjerne og skryter av hvor fantastisk premierekvelden har vært.

- Det var en ny by og et nytt spenningsnivå, men med et så utrolig publikum har denne kvelden vært en drøm, sier han til Side2.

Kjempenervøs
En annen som er fornøyd er Christian Ingebrigtsen som spilte den revlusjonære studenten Marius.

- Det gikk så fort. Dette er jo min teaterdebut så det er mange følelser i sving. Jeg var både spent og nervøs, men det gikk bra så det føltes godt, stråler han.

Latterkrampe
Siw Anita Andersen og Dennis Storhøi fikk publikum til å vri seg av latter som det slitne vertshusparet Monsieur og Madame Thenardier. Og det var ingen tvil om at de koste seg på scenen.

- Det var veldig gøy å spille en så fæl og grusom rolle som både stjeler og lyver, sier Siw Anita til Side2.

- Rollen er fantastisk og det har vært en stor kveld med vanvittig god stemning, samstemmer Dennis.

1511

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken