OSLO: - Jeg merker det særlig på barna. Når jeg spør dem hvem de har lekt med og hvordan de så ut, så må de gå ut igjen å sjekke før de kan svare på hvilken hudfarge de hadde, sier ordfører Fabian Stang.

Mangfold og raushet gjør Oslo til landets beste by å bo i, mener ordfører Fabian Stang.

- Vi klarer å skape et godt samfunn med det utrolig mangfoldet vi har her i byen. Her er det rom for folk med alle mulige hudfarger, religioner, seksuelle legninger eller hva det skulle være. Her ser vi på hverandre som enkeltindivider, sier han.

Sjekk dagens grunner til å elske Oslo: - Byen som har plass til alle religioner, hudfarger og legninger

ENIG? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER, ELLER BRUK #100OSLO I SOSIALE MEDIER!

- Har det ikke så fint med seg selv

Onsdag lanserte dittOslo.no første del av serien «100 grunner til å elske Oslo», og som ventet gikk det ikke lang tid før hudfarge og innvandring ble et tema i kommentarfeltet.

Enkelte er villig til å skylde all elendighet på innvandringen.

- Jeg tenker at veldig mange som skriver i kommentarfeltet ikke har det så veldig fint med seg selv. De sitter hjemme og skriver i sin ensomhet, istedenfor å gå ut å møte de flotte menneskene som de er så redde for. La pcen ligge igjen hjemme, og gå ut og møte noen fremmede isteden, de er ikke så farlige, oppfordrer Stang.

Les første del av «100 grunner til å elske Oslo her: - Selvsagt skal Norge styres fra Oslo

- Beskrevet i Bibelen og Koranen

Oslo-hatet blåser ordføreren av.

- Oslo-hatet er beskrevet i både Bibelen og Koranen. Der står det at den man elsker, den tukter man.

- Så du mener at folk er ganske glad i oss?

- De er vesentlig mer glad i oss enn de gir uttrykk for. De kommer jo hit og koser seg, de går på teater, i Frognerparken og i Ekebergparken, med så store smil at bare ørene står i veien for at det skal gå helt rundt, sier Stang, og legger til.

- Du vet at det er rikspolitiske uenigheter de uttaler seg om. De tror at det som blir bestemt på Stortinget kommer fra Oslo, men de som bestemmer på Stortinget er jo folk fra Finnmark og Møre og Romsdal, sier han.

- Ikke gjør som bergenserne

Stang mener det aller beste med Oslo er det pulserende bylivet, i kombinasjon med de mulighetene bruken av fjord og marka gir. At man kan gå på ski i marka, og så ta seg en rotur på fjorden etterpå.

Men at vi skal lære av bergenserne med uhemmet skryt er han ikke med på.

- Bergens-identitet er å skryte hemningsløst av Bergen, og å fremstille verden slik at det ikke finnes noen andre byer av verdi. Vi er nok mere påvirket av alle de andre flotte stedene som Oslo-folk kommer fra, så jeg håper vi er vesentlig rausere, og at det er en viktig del av Oslo-identiteten. Det å gjøre det beste ut av det, men samtidig ha respekt for andre, andre steder, sier han.

- Men bør Oslo-folk ta til motmæle?

- Nei. Vi vinner aldri sympati ved å ta igjen, vi vender heller det annet kinn til og gleder oss til å vise fram byen til de som har lyst til å komme hit, sier ordføreren.

ENIG? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER, ELLER BRUK #100OSLO I SOSIALE MEDIER!