(iOslo.no) Onsdag denne uken skrev iOslo.no om Robin Askeland og Victor Miettinen som selger «Oslolosen»-plagg gjennom sin nettbutikk på theplanet.no.

Duoen fikk, bare dager etter at nettbutikken åpnet, brev fra NRKs advokat om å stenge nettbutikken innen onsdag kl. 16.00 denne uken. Det aktet de ikke å gjøre - og nå har faktisk NRK Aktivum snudd på flisa!

«Møkkamann»
«NRK aksepterer at dere beholder t-skjortemotiver med teksten «Hønse-Lovisa», figur og tekst med «Fabrikkjentene», og at dere kan tilby T-skjorter med teksten «Møkkamann» (uten bilde). NRK Aktivum vil også under tvil akseptere teksten «Akerselva - en åre av snærk», skriver NRKs advokat, Harald C Bjelke jr., i et brev til Robin Askeland og Victor Miettinen.

Duoen som står bak produktene er strålende fornøyd over å ha beseiret selveste statskanalen.

- Dette er selvfølgelig et mål vi prøvde å nå. Det var viktig for oss å vise at ingen kan ta rettigheter over dette (uttrykkene journ. anm.), sier Miettinen til iOslo.no.

«Fått deg på kæssæ?»
NRKs advokat skriver følgende i brevet til Askeland og Miettinen torsdag:

«NRK Aktivum innser at et så stort konsern som NRK likevel må kunne akseptere en viss grad av snylting, og er villig til å fremme et forslag basert på at det skilles mellom de T-skjorter som er nært på og de T-skjortene som er lengre unna», skriver han og legger til:

«Så hvis t-skjortemotivet med tegning av ansiktet til «Oslolosen» med undertittel «Møkkamann», samt figuren med underteksten «Fått deg på kæssæ» og tekstmotivet «Oslo los» fjernes, så vil ikke NRK Aktivum forfølge denne saken lengre. Ovennevnte forslag innebærer ingen erkjennelser i forhold til de opprinnelige rettslige krav og anførsler fremmet av NRK Aktivum i denne saken. Tilbudet står ved lag frem til mandag 14. april 2008 kl. 10.00, og kan ikke påberopes etter fristens utløp», skriver Bjelke jr.

Vurderer tilbudet
Askeland og Miettinen derimot har ennå ikke bestemt seg for hva de skal gjøre videre med saken.

- Vi har ennå ikke funnet ut om vi vil følge tilbudet fra NRK, da det gjelder frem til mandag. Vi vil mest sannsynlig ikke akseptere det fordi vi mener vi har rett til å ha alt ute på nettsiden, sier Miettinen til iOslo.no

Spøker med iOslo.no
Harald Eia har selv involvert seg i striden rundt de ulovlige «Oslolosen»-plaggene. Han fortalte blant annet til iOslo.no at NRK brukte åtte måneder på å bestille T-skjorter i Finland, og at de heller ikke var av særlig god kvalitet.

Tirsdag i forrige uke hadde «Ut i vår hage»-gjengen lanseringsfest for DVD-en fra den populære NRK-serien. Da kom Bård Tufte på scenen som tidligere kringkastingssjef John G. Bernander og fortalte om statskanalens strategi på T-skjorter.

Les flere nyheter på iOslo.no.