(iOslo.no) Den første oktober i år settes bomringen mellom på vestgrensen til Oslo kommune i drift. Ti nye bommer skal fange opp all trafikk fra Bærum til Oslo.

Formidabel økning
Dermed må du betale 50 prosent mer, 37,5 kroner istedenfor 25 for lette kjøretøyer, dersom du for eksempel kjører E 18 fra Drammen eller Asker til Oslo.

Fra første på tre måneder har prisen nesten fordoblet seg. 1. juli ble prisen på Osloringen satt opp - fra 20 til 25 kroner.

For tunge kjøretøyer er prisøkningen enda større. 40 kroner kostet det å kjøre gjennom bomringen til Oslo for tre måneder siden. Fra og med i morgen vil den samme turen koste 112,5 kroner. Det betyr en prisøkning på 72,5 kroner - eller formidable 182,25 prosent.

- Ingen støy
- Det har ikke vært noe støy rundt prisøkningen, og vi forventer ikke noe mer når det ikke har vært noe til nå. Det har vært veldig stille, sier prosjektleder Geir Kjønigsen i Statens vegvesen til iOslo.no.

Du kan lese alt om Bærumsringen hos Statens vegvesen.

En AutoPASSavtale vil gi deg 20 prosent rabatt.

Den nye bomringen er en del av Oslopakke 3, og vil i likhet med bomringen i Oslo bare gjelde trafikk inn mot hovedstaden.

Helautomatiske
Ifølge Kjell Solem, informasjonsrådgiver i Statens vegvesen, må bilistene venne seg til den nye bomringen først som sist.

- Bommene skal finansiere prosjekter i tyve år, så de vil bli stående en stund, sa han til iOslo.no i august.

Bomstasjonene skal være helautomatiske. Det vil si at dersom du ikke har AutoPASS, vil du få en regning i posten for dine passeringer. Timesregelen og taket på to passeringer om dagen gjelder i begge bomringene. Det betyr at du ikke betaler mer dersom du kjører gjennom hver enkelt av bomringene to ganger på en time.

Du betaler heller ikke for mer enn to passeringer daglig. På tilsvarende måte som for timesregelen, gjelder dette for bomringene hver for seg.

Kjønigsen forteller at de siste testene foretas på tirsdag, og at alt skal være klappet og klart til onsdag 1. oktober.

Les flere nyheter fra iOslo.no.