Gå til sidens hovedinnhold

Slank deg med ost

Oppnå drømmefiguren med melkeprodukter.

(SIDE 2): Ost har lenge slitt med et dårlig rykte blant dem som er opptatt av å gå ned i vekt, men det viser seg nå at det slett ikke er så dumt med et varmt ostesmørbrød en gang iblant, hevder australske forskere til den britiske avisen The Daily Mail .

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Rask vektnedgang
Forskere ved Curtin University of Technology i Perth mener å ha bevis for at tre til fem porsjoner med melkeprodukter daglig kan gi deg drømmeekroppen. Ifølge deres studie gikk den gruppen som spiste mest ost raskest ned i vekt.

De hevder videre at deres forsøkspersoner også fikk lavere blodtrykk, kolesterol og mindre magefett. Risikoen for livsstilsykdommer som diabetes og hjerteproblemer ble dermed betydelig redusert.

Forbrenningen øker
En amerikansk studie publisert i 2005 fant at unge kvinner forbrenner flere kalorier hvis de inntar tre til fire porsjoner med meieriprodukter daglig.

Det høye proteininnholdet gjør at man føler seg mett og at forbrenningen øker.Ost er også en god kilde til vitaminer og kalsium.

LES OGSÅ: Slankere med rett fett

Paratyroideahormon
Man har sett at kalsium fra meieriprodukter reduserer mengden av et hormon som heter paratyroideahormon. Dette hormonet skilles ut fra biskjoldbruskkjertelen som sitter på halsen.

Dette hormonet er med på å regulerer forbrenningen av fett og lagringen av fett i cellene i kroppen. For å kunne forbrenne mest mulig fett, er det en fordel å holde mengden paratyroideahormon på et lavt nivå og denne effekten får man ved å øke inntaket av kalsium.

LES OGSÅ:Roedes slanketips

Bra for tennene
Oster flest er gode kilder næringsstoffer som fosfor og sink. I flere studier har det vist seg at guloster som Jarlsberg, Norvegia, cheddar og sveitserost har en beskyttende effekt mot karies.

Det er ikke helt klarlagt hva i osten som gjør dette, men mye tyder på at ostespising øker innholdet av kalsium i plakket (belegget) som er på tennene. Enten du spiser osten for seg eller i et blandet måltid, vil du oppnå en beskyttende effekt på tennene, melder Opplysningskontoret for Meieriprodukter .

Reklame

Meningsmålinger: - I enkelte tilfeller er det ren manipulering

Kommentarer til denne saken