Gå til sidens hovedinnhold

Samlet hiphop-Norge til studiomaraton

24 timer var det 24 kjente og ukjente norske hiphop-artister hadde til rådighet til å spille inn en full mixtape, på Danny Marocs initativ.

BØLER: Det var en måte å få hele hiphop-Norge samlet på. Jeg tenkte at midt oppe i all konkurransen ville det være sunt og møtes og lage noe kult sammen, forteller Bandwagon-deltageren Danny Maroc, fra Holmlia.

Han er blitt et stort navn i hiphop-miljøet og det var i januar i år at han samlet en blanding av nykommere og etablerte hihop-artister som Gatas Parlament og Jaan9 & OnklP, i Bjerke lydstudio.

På 24 timer gjorde de det de gjør best og spilte inn hele mixtapen innen døgnet var omme. Hele opplegget ble streamet og er ferdig som dokumentar til høsten.

Det er en ting Norge mangler, en hiphop-dokumentar som tar for seg den kreative prosessen, mener han.

Det er også en måte for oss å hylle hiphop-arven. I år tok vi får oss 90-tallet med blant andre Snoop Dogg, 2pac og Dr. Dre.


LES OGSÅ: - Som et langt slag i trynet

Snart plate-aktuell

Nå gjør Danny siste finpuss på sitt første album "Gråsonen".

På plata har han jobbet med artister som Christopher Schau, Bjørn Johan Muri, Magnus Clausen og svenske Medina

Jeg er innom en del andre sjangre, ved siden av hip hop. Det blir en krysning mellom hip hop og funk, og også litt reggae, sier han, og lover oss også mye poesi.

Albumet inneholder blant annet låta "Brevduer", hvor Bjørn Johan Muri synger refrenget. Låta er et av to bidrag som kan stemmes på i Bandwagon.

"Brevduer" var opprinnelig et brev til en venn som satt i fengsel som jeg senere skrev om til en rap-tekst.

SE MUSIKKVIDEOEN TIL "BREVDUER":


Den andre Bandwagon-låta, "Mitt Nabolag", er et svar på alle fordommer man kan møte på i Oslo.

I kommentarfeltet til en sak om mangfoldet i Oslo står det jo så mye dritt. Men jeg ville ikke skrive en låt som ville terge og trigge til diskusjon. I stedet la jeg problemet litt til side og skrev en låt der jeg fokuserer på alt det positive som finnes i et mangfoldig nabolag, sier han.

Det er viktig at tekstene ikke bare er tomprat. Jeg har opplevd en del og bruker hiphop for å uttrykke meg. Det skal ikke bare selge. Jeg ser på det som et redskap som er større enn det.

HØR OG STEM PÅ DANNY MAROCS BANDWAGON-LÅTER HERVarma opp for Snoop Dogg

Danny begynte å rappe som 14-åring men det var først noen år senere at han kunne kalle seg rapper, og virkelig mene det.

Alle vil jo være rapper, så i begynnelsen var jeg mer opptatt av å kunne si at jeg var en rapper enn å faktisk være det. Det var da jeg var 18-19 at jeg begynte å ta det seriøst.

Senere har Danny Maroc blitt et stort navn. Han har gitt ut flere mixtapes, og nå snart en plate, og han har varma opp for blant andre Ice Cube og Snoop Dogg.

Det er den største opptredenen jeg har gjort. Det var et folkehav, og nordlendingene levde opp til festløve-ryktet sitt, sier han om Snoop Dogg konserten som fant sted i Tromsø.

Han har mange jern i ilden i høst. I tillegg til plateslipp, skal Danny snakke om slang i NRK-serien "Dialektriket", samt at han deltar i Rapvalg.

Sistnevnte er en musikkonkurranse som skal gjøre ungdom mer bevisste på å bruke stemmen sin, og foregår parallelt med Stortingsvalget.

"Gråsonen" slippes 4. september.

HØR ALLE BANDWAGON-LÅTENE OG MØT ARTISTENE HER

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album