Gå til sidens hovedinnhold

Ousland brakk skien

En frustrert Børge Ousland brakk den venstre skien på onsdagens ferd mot Nordpolen.

- I dag har det skjedd en liten katastrofe. Den venstre skien min brakk. Men dette var ikke noe uhell, det var nemlig et tretthetsbrudd. Alle skiene har bruddanvisning på stålkanten bak bindingen, et typisk bruddsted på ski. Det er helt unødvendig at dette skal skje. For vi har jo bedt om spesiallagde ski som skal være ekstra sterke, nettopp for å tåle den belastningen de blir utsatt for på en slik ekspedisjon. Det er faktisk første gang det har skjedd meg at skien har brukket. Her må det ha skjedd en feil i produksjonen, slik at vi har fått svakere ski, skriver en oppgitt Ousland på hjemmesiden sin.

Vanskelig jobb
Nå står Ousland foran en vanskelig jobb med å reparere dem, det må han nemlig gjøre helt alene.

- Det er jeg som må foreta alle reparasjonene, siden Mike har forfrosset fingrene sine. De ser ikke helt bra ut, tomlene hans hovnet voldsomt opp i går. Når vi trykket på dem, kom det ut betent veske bak neglen, men de er på bedringens vei, forteller nordmannen.

- Mesteparten av torsdagen går nok med til reperasjoner. Alle skiene kommer til å knekke før eller siden. Når stålkanten knekker, fortsetter bruddet å spise seg innover skien, og til slutt knekker hele skien av. Og alle skiene står for tur, forklarer han.

Halvveis
Et lite lyspunkt er at gutta nå er halvveis i ekspedisjonen.

- Det har vært –31¿C i dag og vi har merket veldig dårlig glid, men vi er godt fornøyd med distansen forholdene tatt i betraktning. Nå har vi under 500 km igjen, 495 km for å være nøyaktig. Det betyr at vi kan feire å ha kommet halvveis, understreker han.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken