Gå til sidens hovedinnhold

Vanebo ny FpU-formann

Buskerud-politikeren Ove Vanebo (24) ble i dag valgt som formann av Fremskrittspartiets Ungdom (FpU). Vanebo overtar etter Trond Birkedal (28).

(YEYE): Ove André Vanebo fra Buskerud tar over formannsvervet i Fremskrittspartiets Ungdom etter flere år som ungdomspartiets 1. nestformann.

- Gleder meg
Vanebo gleder seg til å ta fatt på arbeidet som formann.

- Hovedmålet mitt er at vi skal bli den største ungdomspolitiske organisasjonen på høyresiden i norsk politikk og at vi skal få satt enda flere av våre saker på dagsorden, sier han.

Han er ydmyk og glad for å ha fått ungdomspartiets tillit.

- Jeg er utrolig glad for å ha fått partiets tillit og for at jeg nå får muligheten til å få gjennomslag for mine synspunkter gjennom å ha fått formannsvervet, sier Vanebo til Yeye.

Roser Birkedal
Vanebo roser sin forgjenger, Trond Birkedal, opp i skyene og mener Birkedal har vært avgjørende for FpU.

- Jeg mener Trond har vært en god formann på veldig mange måter. Han har vært utrolig viktig, og kanskje også avgjørende, for at FpU er der vi er i dag. Kort sagt har han vært en god og tydelig leder, mener Vanebo.

Les også: - FpU, en «pain in the ass»

Lang fartstid
Vanebo har en lang fartstid i FpU, blant annet som fylkesformann i Buskerud FpU og siden 2004 som 1. nestformann. I dag er han 2. vara til Stortinget, fylkestingsrepresentant i Buskerud og kommunestyrerepresentant i Øvre Eiker kommune.

«Fucking bored»
Og nettopp som kommunestyrerepresentant i Øvre Eiker gjorde Vanebo en liten blemme i fjor. En ærlig Vanebo skrev på sin Facebook-profil at han kjedet seg på et kommunestyremøte. «Ove A. Vanebo is fucking bored in the kommunestyremøte», skrev han på sin Facebook-profil mens møtet pågikk.

Nettavisen: Hetset kommunestyret på Facebook

Vanebo tror at han som FpU-formann kan bidra til å hindre politikerforakt.

- Politikerne skal gjenspeile befolkningen, og jeg håper at jeg kan være med på å bidra til at det skjer, sier han.

FpU avholder sitt landsmøte på Clarion Hotel i Stavanger, og avslutter møtet søndag. Ungdomspartiet har sitt 30-årsjubileum i år.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?