SKI/HOLMLIA: Østlandets Blad fikk torsdag morgen inn flere meldinger om togstans mellom Ski og Oslo. Hendelsen De første meldingene om full togstans kom like etter klokken 08.

– Det er stengt mellom Oslo og Ski pga. strømproblemer. Vi jobber med å rette feilen, men dette vil ta tid. Ny oppdatering kl. 12:00, melder Bane Nor på sine nettsider.

Se video fra stedet:

Det skal ifølge Bane Nors pressekontakt dreie seg om en strømledning som har falt ved Holmlia.

Togene står i kø mellom Kolbotn og Holmlia.

– Vi har folk på stedet fra klokken 09.30 og kommer med oppdatering klokken 10, sier kommunikasjonsrådgiver Dag Svindsås.Ventet på å slippe ut

Ifølge kommunikasjonssjef i Vy, Åge Christoffer Lundeby er det et lokaltog mellom Kolbotn og Holmlia som har kjørt ned en kjøreledning. Det var rundt 500 passasjerer ombord som ventet på at brannvesenet skulle komme og jorde og få dem ut. I tillegg var det et regiontog i retning Halden med 70 kunder ombord som står uten strøm ved Kolbotn. Også disse skulle hentes ut.

Klokka 10.30 sier kommunikasjonsrådgiver i Bane Nor, Dag Svinsås, at togene nesten er tømt, men at det sitter en del mennesker igjen på toget av fri vilje.

– Passasjerene i det ene toget er nesten ferdig evakuert, og noen blir sittende og vil fraktes frem til plattformen, sier Svinsås til Nettavisen.

Han forteller at de jobber med å få tilbake strømmen, men at det kan ta litt tid.

– Det bør gå rimelig greit, vi snakker ikke timevis.

Et tog er per klokken 10.50 med 575 personer er evakuert, det andre toget venter passasjerene fortsatt og toget vil snart gå videre som normalt, opplyser Lundeby til Østlandets Blad.

Innstilte tog

Kommunikasjonssjef i Vy, Åge Christoffer Lundeby, sier at togtrafikken ikke er helt stengt på stedet. Et spor er åpent forbi Kolbotn og lokaltogene på L2 skal gå per nå. Men mossetogene er innstilt mellom Ås og Oslo og regiontogene mellom Halden og Vestby. Det jobbes med å få på plass busser.

Det er busspendel mellom Oslo S og Ski. Vi henviser til Ruter buss 81, 80E og 83 mellom Oslo S (Tollboden) og Kolbotn. | Togbilletten er gyldig på Ruters busser, melder Vy.

Her kan du varme deg når du venter på toget – har kun plass til fire forfrosne togpendlere

Konsekvenser:

  • Linje L2X innstilles.
  • Linje L22 innstilles mellom Skøyen og Ski.
  • Linje L21 innstilles mellom Stabekk og Ås.
  • Det er busspendel mellom Oslo S og Ås.
  • Linje R20 innstilles mellom Oslo S og Vestby.

– Togene erstattes med buss, melder Vy.

Det er ikke bare Østfoldbanen som har problemer. Det har også signalfeil-problemer på Askerbanen og Drammensbanen.

Det er også vært store forsinkelser på T-banen i Oslo torsdag morgen.

Heidi El-Safadi fra Moss, og Anne-Berit Ekholm fra Vestby og Marius Stensaker-Løken har ventet på Ski stasjon siden litt etter klokken 8.

– Vi har ventet her over en time, og ja vi kommer for sent til jobb, sier El-Safadi.

Selv om de har stått ute lenge i kulden, er de ved godt mot. Togproblemer er heller intet nytt for dem.

Flere av pendlerne nevner at det har gått tregt, de har fått lite informasjon og det har nesten bare vært transport fra stasjonen i minibusser.

Follobanen blir ett minutt forsinket i ett år fremover – her er forklaringen

Saken oppdateres.

Les flere nyheter fra Østlandets Blad: