Gå til sidens hovedinnhold

Over havet på en bunt strå

Den nærmer seg sjøsetting for sivbåten Abora 3. Om en måned starter seilasen over Atlanterhavet.

Abora 3 har vært på en lang reise allerede, fra Peru til Bolivia, og videre til New Jersey. Skroget kom til New York den første uke i mai 2007, etter to år på farten!

Her kan du lese om formålet med ekspedisjonen!

Flere bilder helt nederst!

Bygging
Sivene ble skåret i Peru sommeren 2005, og tørket i solen. Så ble de gule stråene fraktet til byggeplassen ved bredden av Titicacasjøen i Bolivia, der tørkingen fortsatte. I august 2005 kom tauverket som skal holder sivbuntene sammen til Bolivia, og i september begynte aymara-indianere arbeidet med å knytte sammen buntene som skal bli til skrog.

Samtidig ble det flettet matter til hytten, og stillaset som skal brukes når det tolv meter lange skroget bygges ble satt opp.

I mars 2006 begynte arbeidet med å sette sammen det doble skroget av sivbuntene. Denne jobben tok resten av 2006, og først i februar 2007 var skroget ferdig. Mai og juni 2007 rigges og utrustes båten.

Abora 3 sjøsettes den første uken i juni 2007, og kaster loss ut fra New York en måned senere.

Ekspedisjonen
Ut fra New York setter Abora 3 kursen rett østover langs den førtiende breddegrad mot Azorene. Reisen frem til vulkanøyene midt ute i havet tar en drøy måned. Etter en pause fortsetter båten nordøstover mot Cadiz i Spania, der den en ventet i slutten av august.

Everest-veteran Tormod Granheim har byttet ski og klatreutstyr med seil, og skal være med på turen. Han sender Nettavisen rapporter på vei over Atlanteren.

Det endelige målet for Abora 3 er Tenerife på Kanariøyene. Ankomsten er planlagt i begynnelsen av oktober, og så settes den på land for å bli tørket og tatt vare på.

Under finner du bilder fra utrustingen i New Jersey!

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid