Komikeren Will Ferrell og den britiske skuespilleren Ewan McGregor topper tidsskriftet Forbes` liste over Hollywoods overbetalte stjerner, som er basert på inntjeningen til filmene.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Land of the Lost
At Ferrell inntok førsteplassen skyldes i stor grad filmen «Land of the Lost» som floppet etter at den kom sommeren 2009. Ifølge Forbes kostet filmen 100 millioner dollar å produsere, men den har kun tjent inn 65 millioner dollar for filmstudioet Universal Pictures.

I 2008 spilte Ferrell i «Semi-Pro» som dro inn 43 millioner dollar, mens hans forrige film «Step Brothers» dro inn 128 millioner dollar.

Forbes har beregnet skuespillernes antatte lønn fra hver film, inkludert DVD og TV-salg, og sammenlignet med filmenes kinoinntekter. Ifølge Forbes tjente Ferrell-filmene inn i gjennomsnitt 3,29 dollar for hver dollar Ferrell tjente.

Også stjerner som Billy Bob Thornton, Tom Cruise og Jim Carrey inntar topp 10-listen over skuespillere som det kan se ut som koster mer å hyre inn enn det filmene drar inn av inntekter, skriver Reuters.

Murphy floppet
Eddie Murphy har kunnet dra inn store honorarer etter suksesser med familiekomedier som «The Nutty Professor». Imidlertid har hans seneste filmer, som «Meet Dave» og «Imagine That» ikke slått an blant kinopublikum. Dermed har Murphy inntatt en fjerdeplass etter at produsentene har tjent inn I snitt 4,43 dollar for hver dollar Murphy har dratt inn.

Tom Cruise, som regnes som en av de største skuespillerne i Hollywood, inntok sjetteplass på listen med en avkastning til produsenten på 7,18 dollar for hver dollar han selv tjente. Ifølge Forbes har Cruise hatt en avtale der han ikke har fått betalt i forkant, men i stedet fått betalt for en prosentdel av bruttoinntektene fra filmene.

De 10 mest overbetalte ifølge Forbes er (Avkastning til filmprodusent i parentes):
1. Will Ferrell ($3.29)
2. Ewan McGregor ($3.75)
3. Billy Bob Thornton ($4)
4. Eddie Murphy ($4.43)
5. Ice Cube ($4.77)
6. Tom Cruise ($7.18)
7. Drew Barrymore ($7.43)
8. Leonardo DiCaprio ($7.52)
9. Samuel Jackson ($8.59)
10. Jim Carrey ($8.62)