Gå til sidens hovedinnhold

Ville gi overdoseoffer hasj

- Det er et godt middel mot overdose, hevdet rusmisbrukeren. Nå må han i fengsel for trusler.

(iBergen.no) For da nattevakten ved hospitset tok 39-åringen på fersken idet han rullet en joint til seg selv og den svært syke naboen, ble han truet med juling.

Desorientert
Dagen før var mannens nabo på hospitset blitt reddet fra en overdose og var i svært dårlig form. Nattevaktens oppgave var å se innom ham med jevne mellomrom. Da han kom inn på rommet hans ved 01-tiden fant han de to sittende ved et bord mens 39-åringen rullet på en brun klump.

Nabomannen var sterkt desorientert og ute av stand til å få med seg det som skjedde. På spørsmål fra nattevakten svaret 39-åringen at klumpen var hasj og at «dette var et godt middel mot overdose».

Ble rasende
Den forklaringen kjøpte ikke nattevakten, som tok tak i 39-åringen for å få ham ut av rommet. Krakilsk begynte 39-åringen å true nattevakten med bank. Han fulgte etter ham til vaktrommet der han slo ham hardt i brystet med knyttet neve.

Sjokkerte kolleger ble vitner til hvordan 39-åringen truet med å hente bensinkanner og oppsøke nattevakten hjemme. Neste dag ble han utvist fra hospitset.

Utvisningen gjorde 39-åringen enda mer rasende. Han ringte lederen på hospitset og truet med både søksmål, anmeldelse og bank.

- Rett og plikt
Under rettssaken i Nordhordland tingrett tilsto han truslene. Basert på forklaringene mente retten at nattevakten hadde gjort det eneste rette da han ville kaste 39-åringen ut fra naboens rom.

«(...) NN (nattevakten, journ.anm.) hadde både rett og plikt til å gripe inn overfor tiltalte og bortvise han fra rommet til den andre beboeren. Ikke minst gjaldt dette i den situasjon hvor han hadde grunn til å tro at tiltalte var i ferd med å gi beboeren hasjisj.» heter det i dommen.

I tillegg til flere tyverier ble 39-åringen dømt for truslene. Han må sone ti måneder i fengsel.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis