Gå til sidens hovedinnhold

Overgår egne gassmål

Norse Energys boreresultater i USA er bedre enn forventet.

Oljeselskapet Norse Energy Corp ASAs boring etter gass i delstaten New York fortsetter å gi langt bedre uttelling enn selskapet hadde regnet med.

NA24 - din næringslivsavis

Produksjonsratene som er oppnådd så langt i borekampanjen mot Herkimer-formasjonen på selskapets lisensområder i delstaten New York, er nå høyere enn hva mottaksapparatet kan håndtere.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Ifølge en oppdatering fra Norse Energy har selskapet nå midlertidig stanset borearbeidene som følge av at produksjonsmengden nå overgår kapasiteten i målestasjonen til eierne av gassrørledningen som frakter gassen fra feltet. målestasjonen var planlagt skiftet senere i år, da man først på det tidspunktet forventet å nå anleggets begrensninger.

Det er nå satt første prioritet på oppgradering av anlegget, slik at det er klart til borearbeidene gjenopptas.

- Vårt fokus i 2009 fortsetter å være på Herkimer-formasjonen som så lang har betydelig overgått forventningene med lønnsom avkastning på investeringene selv med dagens lave gasspriser, sier adm. direktør Øyvind Risberg i Norse i en kommentar.

Norse Energy hadde i sitt opprinnelige budsjett regnet med å kunne produsere gass tilsvarende 53 fat oljeekvivalenter per brønn, men det er nå sprengt. Blant annet har to av de nyeste brønnen som er boret vist produksjonsrater på 445 fat oljeekvivalenter per dag.

Norse Energy sitter med lisenser på et område som dekker over 130.000 acres i den sentrale delen av delstaten. Området er forventet å inneholde gass tilsvarende 90 millioner fat oe. Seismikkstudier har identifisert 250 interessante borelokasjoner i forhold til Herkimer-formasjonene. I tillegg til denne formasjonen så forventes området også å inneholde gass i skiferlagene Utica og Marcellus, som har indikerte ressurser på over 300 millioner fat oe gass.

Så langt i år har Norse Energy boret fem horisontale brønner mot Herkimer-formasjonene. Totalt har selskapet 18 brønner på lisensområdet som venter på tilkobling.

Selskapets lisensområder ligger i samme geologiske området som de store lisensene StatoilHydro kjøpte seg inn i ifjor høst.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken