Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er en drittsekk, hva kan jeg si?

Overgrepstiltalt (20) kalte sin egen sjekkemetode for «simpel drittsekkoppførsel».

NORDHORDLAND TINGRETT: (iBergen.no) Mannen er tiltalt for seksuelle overgrep mot ni mindreårige jenter. Seks av dem har han tilstått, mens de tre siste nekter han enhver befatning med.

Maste i 20 minutter
Tirsdag fikk tingretten se opptak av dommeravhør gjort av et av mannens ofre. Den 14 år gamle jenta fortalte hvordan de to var kommet i kontakt med hverandre på nettstedet Nettby og derfra startet en daglig kontakt.

Etter seks ukers bekjentskap inviterte han seg selv hjem til 14-åringen, som var alene hjemme.

- Vi satt å så litt på TV i stuen før han begynte å mase om å få se rommet mitt. Sånn holdt han på i 20 minutter før jeg ga etter. Jeg husker jeg sa nei veldig mange ganger, men så orket jeg ikke masingen mer, fortalte jenta i avhøret.

- Sa han var glad i meg
På jenterommet begynte han å spørre gjentatte ganger om de kunne ha sex, samtidig som han kysset henne. 14-åringen fortsatte å avvise ham og de gikk tilbake til stuen. Der fortsatte han maset, og igjen ga jenta etter.

- Han sa han var glad i meg på slutten, men senere fikk jeg høre at han hadde gjort det samme med andre. I tillegg overså han meg på Nettby. I ettertid har jeg tenkt at det bare var sex han var ute etter. Det var teit gjort av ham og hvis han bare ville ha sex med noen burde han ha funnet en på sin egen alder, sa 14-åringen.

- Simpel drittsekkoppførsel
Det var en uttalelse 20-åringen sa seg enig i.

- Jeg er en drittsekk, hva kan jeg si? Jeg har vært helt idiot som maste. Det var simpel drittsekkoppførsel fra min side, innrømmet han overfor retten.

Fra våren 2007 til sommeren 2008 tikket anmeldelsene mot ham inn til politiet. Til sammen ni jenter i alderen 13 til 15 år skulle ha blitt utsatt for mannens interesse for mindreårige jenter.

- Gikk videre etter sex
- Tiltalte synliggjør en modus der han kontakter jentene via felles bekjente. Et generelt trekk er at kontakten er kortvarig og at det går kort tid fra første kontakt til de har sex. Han maser og maser til han får det han vil ha og går da raskt videre til neste. I en melding han skrev til en av jentene skriver han at «jeg likte deg helt til du åpnet kjeften. Du er en (...)nerd». Dette var kort tid etter de hadde hatt sex, sa aktor i sitt innledningforedrag.

Rettssaken mot ham går over fem dager. De nærmeste dagene vil dommeravhør av de fornærmede bli avspilt for retten.

Les flere nyheter på iBergen.no