Gå til sidens hovedinnhold

Overraskelser fra Fredriksen

Skipsreder John Fredriksen kan vente seg nye millioner fra riggselskapet Seadrill.

For første gang i historien kommer John Fredriksens boreselskap Seadrill til å betale utbytte til aksjonærene. Det kommer etter at selskapet leverer sterke tall for fjerde kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Før skatt satt Seadrill igjen med et resultat på 106,1 millioner dollar. Det er nesten en dobling fra 57,5 millioner dollar i samme periode året før, og godt over forventningene til analytikerne.

Ifølge estimater SME Direkt har innhentet for TDN Finans ventet analytikerne et resultat før skatt på 78 millioner dollar. De samme analytikerne ventet også et driftsresultat på 108 millioner dollar i fjorårets siste kvartal.

Fasiten for driftsresultatet havnet på 110,3 millioner dollar. Opp fra 78,9 millioner dollar i fjerde kvartal 2006.

Solid vekst
Driftsinntektene økte til 446,1 millioner dollar fra 387,1 millioner dollar i samme periode, mens forventningene lå på 394 millioner dollar.

Nettoresultatet ble på 222,50 millioner dollar etter at de hadde en gevinst på 50 millioner dollar fra salget av Seawell aksjer samt en positiv skatteeffekt på 71,6 millioner dollar. Til sammenligning leverte selskapet et resultat på 55,1 millioner dollar i fjerde kvartal 2006, mens forventningene blant analytikerne lå på 56 millioner dollar.

Historisk utbytte
Sterkt kontantstrøm og en forestående refinansieringsplan av selskapet for å øke gjeldsandelen, gjør at styret i Seadrill gjør det John Fredriksen liker best. De betaler utbytte til aksjonærene. For fjerde kvartal blir utbyttet på 0,25 dollar per aksje, men i tiden fremover skal utbyttene bli flere og større.

Fredriksen som største eier kan dermed i første omgang vente seg over 170 millioner kroner fra Seadrill. Det er bare for ett kvartal.

Vil ikke selge
Seadrill skriver i sin resultatpresentasjon at de har en urealisert gevinst på 28,4 millioner dollar i forbindelse med eierpostene i Scorpion Offshore og Odfjell Invest. Det er kommet inn bud på begge selskapene, men Seadrill er ikke fornøyd med verdsettelsen. Dermed truer det med å bli sittende som minoritetsaksjonærer i begge riggselskapene.

Riggene blir også flere. Selskapet har lagt inn bestilling på nok en selvhevende lekterrigg. Riggen skal bygges ved verftet Malaysia Marine and Heavy Engineering og har vil kreve driftsinvesteringer på 121 millioner dollar. Riggen vil få navnet T12 og er kopi av T10 og T11.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen