Gå til sidens hovedinnhold

Overraskende Alcoa-pluss

Aluminiumsgiganten sparker i gang resultatstrømmen for tredje kvartal, og får trampeklapp i markedet.

Alcoa fikk et overskudd etter skatt på 77 millioner dollar i tredje kvartal. Det er klart svakere enn samme kvartal i fjor, da selskapet tjente 268 millioner dollar.

Tallet blir likevel positivt mottatt, i og med at det innebærer at underskudd overraskende er snudd til overskudd etter tre minuskvartaler.

Når man korrigerer for spesielle poster, utgjør resultatet pluss 39 millioner dollar, eller 4 cent pr. aksje. Analytikerne hadde i snitt ventet minus 10 cent, ifølge Marketwatch.com.

Mottatt med jubel
Tallene kom etter børs onsdag, og ble mottatt med jubel. I etterbørshandel steg Alcoa-aksjen raskt 6-7 prosent, etter å ha lagt på seg 2 prosent i den ordinære handelen onsdag.

Omsetningen ble 4,62 milliarder dollar, mot 6,97 milliarder samme kvartal i fjor. Omsetningen er likevel 9 prosent bedre enn i andre kvartal i år, og noe høyere enn analytikernes snittforventning på 4,5 milliarder.

Ser stabilisering
Alcoa har kuttet hardt i kostnadene det siste året, som et svar på fallende aluminiumspriser.

I dagens melding skriver selskapet at det er tegn til at viktige markeder for selskapet stabiliserer seg i annet halvår.

Alcoa melder at snittprisen per tonn aluminium var 1.972 dollar i tredje kvartal. Det er 18 prosent høyere enn i andre kvartal i år, men samtidig 33 prosent lavere enn i tredje kvartal i fjor.

Spenning
Aksjemarkedet ser svært spent på resultatrapporteringen for tredje kvartal. USA-børsene har steget mer enn 50 prosent siden bunnen i mars.

Spørsmålet er om oppgangen har kommet for fort eller om den gryende optimismen i ukene fremover vil bli bekreftet av selskapsrapporter og makrotall.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken