Gå til sidens hovedinnhold

Oversvømt av sjokolade

Enhver slikkmunns våte drøm er slett ikke like hyggelig for ekteparet Gjerde. Hele jordet deres er dekket av steinhardt kakaofett.

Store mengder hvitt kakaofett har i løpet av natten lekket ut fra Minde Sjokoladefabrikk i Sanddalen i Fana, og har blant annet laget en brunhvit innsjø på jordet til bondeekteparet Jon Henning og Kristin Gjerde.

Ungene ville ake
– Vi skvatt litt, kan du si. Vi lurte lenge på hva i all verden det var, forteller ekteparet til iBergen.no.

Først trodde de det var enorme mengder maling som hadde rent ut, men noen få spark i det brunhvite avslørte at massen var knallhard. En telefon til vakttjenesten ved vann- og kloakketaten avslørte den søte sannheten.

- Ungene jublet over sjokoladeflommen?

- Nei, ikke akkurat det. De lurte mest på om det gikk an å ake på det med akebrett, humrer mamma Kristin.

Dekker utgiftene
Bergen Bydrift er nå på plass med gravemaskin for å få vekk kakaofettet. Det er ikke kjent hvilke andre problemer lekkasjen har ført til i området.

Ifølge bt.no dekker kakaosmøret også fabrikkgulvet inne hos Minde Sjokolade, og har i løpet av natten rent gjennom avløpsrørene, gjennom en kum og ut på jordet.

- Dette vil jo få store økonomiske konsekvenser for oss. Hele produksjonen er stoppet opp, og vi må bruke ressurser på å få ordnet opp i dette, sier direktør Jan Brevik til bt.no.

Han lover imidlertid at ingen andre skal bli skadelidende, og at bonden skal få hjelp og penger til å rydde opp i kaoset.

Ikke spiselig
Og hvis du lurer: Nei, det anbefales ikke å spise noe av sjokoladeelven. Ifølge direktøren er det hele kun fett med kakaosmak, altså langt unna ferdig sjokolade..

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene