Gå til sidens hovedinnhold

Så tykk at han ikke fikk bo hjemme

Moren mistet foreldreretten til sin 9 år gamle sønn.

(SIDE2:) En mor i Ohio mistet foreldreretten til sin sønn (9) over en lengre periode, fordi han veide 91 kilo.

Gutten ble fjernet fra sitt hjem på grunn av helsemessige bekymringer, fordi moren ikke gjorde en god nok jobb med å kantrolle hans vekt, ifølge saksbehandleren. Gutten hadde stor risiko for å utvikle diabetes, eller høyt blodtrykk, skriver nyhetsbyrået AP.

Fylkets sosialtjeneste sier de hadde jobbet med moren i ett år, før de grep inn. Hun fikk ikke lov å ta vare på barnet, før han har gått ned i vekt.

Trente med onkelen
I fjor høst ble gutten plassert i fosterhjem, deretter har han bodd hos sin onkel.

I løpet av fire måneder gikk barnet ned hele 23 kilo. Han har gått ned ved hjelp av sunt kosthold og trening. Onkelen tok ham med til treningsstudio tre ganger i uken, og 9-åringen begynte også med svømming og basketball.

I mars i år fikk gutten flytte hjem igjen, under tilsyn. Sist uke ble tilsynet opphevet av en dommer i Cleveland.

Men sosialtjenesten følger fortsatt opp familien, og sjekker oppdragelsen og vekten jevnlig. Ett av tiltakene for at gutten ikke skal bli overvektig er at han får helse- og kostholdsveiledning. De to har også fått gratis medlemskap på et treningssenter.

- La oss håpe at vi aldri må tilbake i retten med denne gutten, sier advokat John Lawson, som også har fulgt opp moren og gutten.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene