(SIDE2): Overvektige kvinner midt i livet behersker kunsten å ha mange baller i luften bedre enn sine normalvektige medsøstre, viser ny studie.

Ifølge Expressen trenger ikke det å ha litt ekstra på kroppen bare å være negativt, skal vi tro en ny studie gjort av doktorstipendiat og forsker Petra Thilers ved Karolinska Institutet i Sverige.

- Overvektige kvinner har mer av hormonet østrogen, noe som er positivt for visse hjernefunksjoner, sier Thilers til avisen.

//LES MER OM HELSE HER//

Fett beskytter hjernen mot alderdom
Studien inngår i hennes doktoravhandling om hvordan kjønnshormoner påvirker hjernens funksjoner. Hun har fulgt 301 kvinner mellom 40 og 66 år over en tiårsperiode. Kvinnenes hormonnivåer ble målt og de har gjennomført en rekke tester som måler hukommelsen og andre viktige kognitive funksjoner.

Studien viser at overvekt faktisk til en viss grad beskytter hjernen mot alderdommens tæring, og resultatene indikerer at de overvektige kvinnene opprettholder noen av hjernens viktige funksjoner bedre enn normalvektige kvinner. For eksempel gjaldt dette å huske og å utføre flere oppgaver samtidig, å holde mange baller i luften samt at resultatene viste forskjeller i kvinnenes romfølelse.

For mange con's
Selv om hormonet østrogen kan ha positive effekter på visse kognitive funksjoner, anbefaler ikke Thilers noen å være overvektig siden det i seg selv har så mange negative helsemessige effekter.

For siste nytt fra Side2, gå til forsiden akkurat nå!