(SIDE2): Grunnen er at høy temperautur senker forbrenningen.

Det er en artikkel i det medisisnske tidsskriftet Obesity Reviews som presenterer den nye forskningen. Forskerne mener det fins en sammenheng mellom at vi har det varmere inne og at vi blir mer og mer overvektige i den vestlige verden, skriver Aftonbladet.

Forskerne slår fast at energiforbruket øker når vi utsettes for kulde og minker når vi oppholder oss i et varmere klima.

- Gjennom å senke romtemperaturen kan du gå raskere ned i vekt, sier leder av studien og forsker Fiona Johnson ved Universitetet i Oxford.

Kroppens egen termostat settes ut av funksjon når vi tilbringer mye tid inne i varmen, hevder forskerne.

LES OGSÅ: Se hvor mye du forbrenner

Lege Signy Reynsdottir ved Norrtulls sjukhus i Stockholm er skeptisk til hvor mye dette kan ha å si for vekta, men anerkjenner at slike forsøk kan brukes for å utvikle legemidler.

- Disse teoriene dukker opp med jevne mellomrom, men jeg tror det kun har interesse for utviklingen av legemiddel på lang sikt. Jeg tror ikke denne forskningen har noen praktisk betydning for våre pasienter eller at den kan forklare fedmeepidemien i den vestlige verden. Det vi spiser har en så mye større effekt på vekten og det er matvanene våre som må forandres, sier legen.

Når det gjelder forbrenningen så er det en veldokumentert sannhet at den kan påvirkes av matinntaket vårt og slanker du deg, kan forbrenningen settes ned - i lengden. Kroppen tilpasser seg det lavere matinntaket ved å skru ned forbrenningen. Det viktigste er å spise riktig og bytte ut usunn mat med sunn og næringsrik mat.

LES OGSÅ: Slik virker kulda på kroppen

LES MER HELSE HER