Gå til sidens hovedinnhold

Explosions In The Sky til Øya

Denne uka slipper Øyafestivalen nye artister hver dag. Først ut er amerikanske Explosions In The Sky.

OSLO: Igjen kan man si Øyafestivalen «i år», og ettersom 2011 nå er relativt godt i gang, dundrer festivalledelsen i gang med slipp hver eneste dag denne uka.

Les også: Alt om Øyafestivalen 2010

Aller først er det amerikanske «Explosions In The Sky» som er bekrefta til Middelalderparken i august.

– Nå som 2011 endelig er i gang, renner det inn med gladmeldinger på Øya-kontoret. Derfor har vi sett oss nødt til å slippe et navn, som skal spille i Middelalderparken under festivalen, alle hverdager denne uka, skriver festivalen i en pressemelding mandag.

Kritikerfavorittene Explosions In The Sky kommer til Oslo, etter at Øya har forsøkt å få dem til festivalen i en årrekke.

– Med sin egen tilnærming til den såkalte post-rocken, har de etablert seg som et av den moderne rockens mest spennende navn. Antall ønsker om dette bandet på våre nettsider de siste åra har vært jevnt og høyt, så det er mange som blir begeistra over å få se bandet i Middelalderparken, forteller festivalledelsen.

Explosions In The Sky kommer fra Austin og er blant post-rockens aller mest respekterte navn. I løpet av våren kommer det et nytt album, så på Øyafestivalen vil du kunne oppleve ferskt materiale fra denne kvartetten.

Instrumentalbandet har eksistert i 12 år, og har i den perioden høstet voldsomt gode kritikker for flere av sine album, blant annet «Those Who Tell the «Truth Shall Die», Those Who Tell the Truth Shall Live Forever» og «The Earth Is Not a Cold Dead Place».

Noen kjenner kanskje musikken deres best fra filmen og tv-serien Friday Night Lights. Bandet ble nemlig bedt om å skrive hovedparten av musikken til filmen fra 2004, som så ble utviklet til en serie.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis