Gå til sidens hovedinnhold

Din drittunge

Fuck off hvis du tror du vet noe bedre.

Wannskrækk
Vika
Øyafestivalen

Noen ganger er det flaut å se gamle menn prøve seg på det de klarte da de var noen titalls år yngre. Andre gange blir man bare revet med, fordi det er så berettiget å vise at de er menn - og en gang var gutter.

Å se Prepple, Kjartan og Co gjøre akkurat det på den minste av Øyas scener, er bare moro. De kan regla, og gjør det uten å være for blaserte. For de av oss som (nesten) er gamle nok til å være nostalgiske. Lydmessig var de nemlig ikke akkurat ukas høydare, selv om akkurat det kom seg utover settet. Låtmessig har vel restene i Dum Dum Boys stort sett hevet seg. Men garasjelyd og fuck you-messig var det verdt det hele. For det å oppleve den gang da, den purunge norske pønkehistorien, innebærer noe lykkelig, deilig og befriende.

Gutta later ikke som det ene eller det andre på scenen, og derfor blir opplevelsen av et gamlisbænd som gjenoppliver ungdommen så deilig. Opplær den nye generasjon osv. Oh yeah!

Det startet hardt og brutalt med Vet da Faen, muligens den mest kjente - men det ble i grunne bare bedre etter det. For selv om de minuttet+ lange låtene stort sett ikke er nok til å klare å løfte rockefoten hos alle de blaserte festivalgjengere, så er det en øvelse i hvor garasjerocken kommer fra. Og de trofaste nektet å gi slipp.

Selv om dagens unge, sinte igjen band viser hvor skapet står, så har guttegjengen fra Trondheim fremdeles attituden til å poengtere, at akkurat skapets plass, det henviste de for 30 år siden. Gøy!

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken