(SIDE2): Susanne Sundfør og Marit Larsen skal denne måneden over Atlanteren til et av USAs viktigste arrangementer for ny musikk, nemlig CMJ, på Public Assembly i Brooklyn.

Norsk reklame
Det er Øyafestivalen og musikkmagasinet Filter som står for programmet fredag 22. oktober under årets CMJ i New York. I samarbeid med Music Export Norway, tar de med seg Sundfør og Larsen, som skal spille sammen med noen av de heiteste amerikanske navnene.

Marit Larsen opplever for tiden suksess også i Tyskland, mens Susanne Sundfør ble genierklært da hun i vår ga ut skiva «The Brothel».

Tidligere år har Øyafestivalen hatt med seg Casiokids, Ingrid Olava, Datarock, Lukestar og Ida Maria til CMJ. Håpet er at andre skal få øynene opp for den norske musikken.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

På klubb
CMJ er en klubbfestival som arrangeres hver høst i New York. Den regnes som et av de beste stedene å få med seg ny musikk som vil prege tiden fremover, og festivalen ses som en av verdens viktigste innendørsfestivaler, - eller en internasjonal monsterutgave av by:Larm.

De andre Øya- og Filterbanda som skal spille denne kvelden er singer/songwriter Brett Detar fra New York, platedebutantene i Morning Teleportation fra Oregon, Oh Land som opprinnelig er fra Danmark og Snowden fra Atlanta.

Billetter og de første artistene til neste års Øyafestival slippes 1. desember.