Gå til sidens hovedinnhold

Spetalen: - Finner meg ikke i å bli stemplet som nazist

Spetalen i vill krangel med Julie Brodtkorb (H).

- Jeg finner meg ikke i å bli stemplet som tilnærmelsesvis nazist eller fascist, sier den kjente investoren til Finansavisen.

Øystein Stray Spetalen er igjen ute med sine politiske utspill.

En privat e-post fra Spetalen, der han gikk imot Høyres Julie Brodtkorbs EU-syn, endte opp i en skikkelig «sandkassekrig».

Vil ikke bli stemplet som nazist
Ifølge Finansavisen mener Spetalen at Brodtkorb stempler EU-motstanderne som enten radikale på den politiske venstresiden, eller på den «ytterste høyre fløy».

- Jeg finner meg ikke i å bli stemplet som tilnærmelsesvis nazist eller fascist, kun fordi jeg har vært forutseende nok til å være mot både norsk medlemskap i EU og euroen, sier Spetalen til Finansavisen.

Den politiske e-postutvekslingen utartet seg, og også private forhold ble nevnt.

Reagerer
Julie Brodtkorb, som snart vil ta over PR-byrået JKL, reagerer sterkt på at epostutvekslilngen har havnet i avisen.

Hun avviser at hun har stemplet EU-motstanderne som «egoister» og «ytterliggående».

- Det er to «bastioner» av EU-motstandere, på venstre og høyre fløy. Det betyr selvsagt ikke at man ikke kan finne EU-motstandere over hele det politiske spekteret, med ulike grunner for å være mot EU, sier Brodtkorb til Finansavisen.

Spetalen mener EU er et antidemokratisk prosjekt som den økonomiske og politiske eliten har tjent på, mens industrien har blitt bygget ned og flere har blitt fattige

Kommentarer til denne saken