– Jeg har en frykt for fett som jeg skammer meg veldig over. Jeg vet at det er en vrangforestilling, men jeg har alltid slitt med mat og kropp.

Det deler TV-profil og influenser Øyunn Krogh (27) i et nytt stort intervju med KK.

27-åringen har de siste årene virkelig markert seg i kjendisnorge. Det hele startet da hun vant «Sommerhytta» i 2020, og siden har hun vært å se i blant annet «Farmen kjendis» på TV 2 og «24-stjerners julekalender» på NRK. I sistnevnte program stakk hun for øvrig av med seieren, etter å ha skapt flere overskrifter i løpet av de totalt 24 episodene.

Men bak TV-suksessen forteller Krogh at hun sliter med eget selvbilde, og at hun siden videregående har slitt med spisefortsyrrelsen bulimi.

– Blir en slags rus

I det ærlige intervjuet forteller Krogh at hun aldri har snakket om sykdommen i tidligere intervjuer, og at hun er flau over å være så redd for å bli større.

– Jeg ser aldri på andre mennesker og mener at det er noe feil, eller at de har «forbedringspotensial» hvis de er større. Dette gjelder kun meg selv, og det er enormt pinlig å innrømme at jeg har så stygge tanker, sier Krogh til KK.

Videre forteller influenseren at hun aldri har sultet seg i forsøk på å slanke seg, men at hun overspiser som en ­«løsning» når livet er vanskelig. Hun forteller at hun overspiser når hun føler hun mister kontrollen, og at å kaste opp er en måte for meg å få tilbake kontrollen over livet på.

– Det blir en slags rus som det er utrolig vanskelig å komme ut av. Å være avhengig av mat er vanskelig, for du kan ikke kutte det ut. Du må lære deg å leve med det, forteller hun åpenhjertig.

Øyunn Krogh har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Flau over Botox-bruken

Dette er ikke første gang Krogh har vært åpen om at kropp og utseende er sårt tema for henne. Også i romjulen åpnet influenseren seg overfor VG om at dette er hennes største sårbarhet.

– Jeg tror min største frykt er det å leve et helt liv uten å elske meg selv og kroppen min. Jeg er redd for at det skal ta altfor mye fokus og komme i veien for relasjonene mine. At jeg mister meg selv, og glemmer det som virkelig er viktig, fortalte influenseren åpenhjertig i intervjuet.

Overfor VG fortalte TV-profilen den gang at hun blant annet er glad for å bli eldre, da hun føler hun blir klokere og slapper mer av for hvert år som går, men at hun føler selvbildet går mye opp og ned. Samtidig innrømmet influenseren at hun jevnlig sprøyter Botox inn i pannen.

– Det er jo ganske rart, og et ekstremt egoistisk valg. Inni meg elsker jeg å bli eldre, men problemet er at det i dag blir mer og mer vanskelig å føle at du ser bra ut, fortalte Krogh.

– Jeg er flau over det, samtidig som jeg vet at jeg gjør det for å være snill med meg selv. Selv om det på mange måter er det motsatte. Men jeg har full forståelse for kvinner og menn som synes at presset blir for stort, la hun åpenhjertig til.